بیانیه بیش از 60 نفر از وبلاگ نویسان و کوشندگان محیط زیستی در حمایت از سبزپرس نویسنده: سپهر سلیمی - سهشنبه ۱٢ دی ۱۳٩۱
در شرایطی که وضعیت محیط زیست ایران مطلوب نبوده و مجموعهای از فشارهای انسانی و تنگناهای اقلیمی بر درجه آسیبپذیری و شکنندگی آن افزوده است، آگاه سازی مردم و آشنایی ایشان به حقوقشان در راستای حفظ مواهب طبیعی سرزمین، میتواند بسیار مفید و اثرگذار باشد؛ رسالتی که تحقق آن در گرو حمایت از رسانههای اطلاع رسانی در این حوزه است.
با این وجود، شوربختانه خبردار شدیم که یکی از مهمترین، فراگیرترین و قدیمیترین پایگاههای اطلاع رسانی محیط زیستی کشور به نام سبزپرس، ظاهراً با شکایت سازمان حفاظت محیط زیست کشور، مسدود شده است.
سبزپرس پس از 4 سال به عنوان مرجعی برای دوستداران محیط زیست در سراسر کشور تبدیل شده بود و تلاش می کرده در روزهای سخت محیط زیست از طریق افزایش آگاهی عمومی و ارائه اخبار لازم و نظرات کارشناسی به مدیران اجرایی، یاری گر محیط زیست رنج دیده وطن باشد.
در حالیکه در سالهای اخیر بسیاری از سازمانهای غیردولتی زیست محیطی تعطیل و کم رمق شده اند، تعطیلی یک رسانه پرمخاطب مردمی آن هم به دلیل شکایت ارگانی که وظیفه سازمانی اش حفظ محیط زیست است را باید اوج بی سلیقگی مدیران آن سازمان دانست.
براستی چرا تا به این میزان انتقاد پذیری در بین مدیران این سازمان پایین آمده است که رسانه ای زیست محیطی را نمی توانند تحمل کنند؟! مگر غیر از آنست که بیش از 90 درصد اخبار این رسانه در همسو با نظرات آن سازمان و در جهت حفظ محیط زیست بوده است؟! آیا قرار است هیچ خبر و صدایی بر خلاف نظر سازمان منتشر شود؟ آیا سازمان محیط زیست خود را مبرا از اشکال و انتقاد می داند که در صدد ساکت کردن صدای گروههای مردمی و مستقل است؟
آیا کسانی که حکم به مسدود شدن سبزپرس داده اند تصور می کنند در شرایط فعلی و در زمانه دهکده جهانی می توان مانع از انتشار اخبار و وقایع شد؟ آیا نمی دانند که تعطیلی رسانه ای مثل سبزپرس که در داخل کشور و توسط خبرنگاران داخلی اداره می شود می تواند باعث مراجعه جویندگان خبر به رسانه های خارجی شود؟ آیا قرار است دوستداران محیط زیست از این پس اخبار زیست محیطی کشور را از رسانه های خارجی پیگیری کنند؟!
ما، جمعی از وبلاگ نویسان محیط زیستی ایران ضمن گلایه و انتقاد از کسانی که تحمل شنیدن صدای نظرات مخالف در حوزه محیط زیست را ندارند معتقدیم تعطیلی سبزپرس بر خلاف مصالح محیط زیست وطن بوده و نقطه تاریکی در کارنامه مدیران فعلی محیط زیست به یادگار خواهد گذاشت. لذا از همه کسانی که مسبب تعطیلی سبزپرس شده اند می خواهیم ضمن تجدید نظر در این خصوص، فضا را برای فعالیت هر چه بیشتر رسانه های مستقل ایجاد کنند.
اسامی وبلاگ نویسان محیط زیستی و همراهان به ترتیب اعلام همراهی :
-- محمد درویش
- سپهر سلیمی
- احسان طباطبایی
- همایون فتح الله زاده
- مریم خزائلی
- هومان خاکپور
- محسن تیزهوش
- نرگس سلیمی
- رسول خوارزمی
- محمد علی مومنی
- سارا باقری
- مسعود کرامتی
- سام خسروی فرد
- مریم فرزانه
- یکتا شایسته
- مریم انواری
- پری جلالی پور
- نگار فیض آبادی
- عیسی کیانی
- بابک روحبخش
- مهرداد حمزه
- الهام نصر
- احمد پازوکی
- زهره نادریان
- میترا ابراهیمی
- اعظم فیروزی
- سهیلا امیدی
- محمد امین ثامنی
- بهمن پاسبان
- آتوسا تقوی
- مزدک دربیکی
- هامون طهماسبی
- سعید عادلیان
- اصغر بیات
- تاج مهر
- شینا انصاری
- فرشید ساکی
- پیام احتسابیان
- کوشان مهران
- مهدیه نصرتی
- محمد افراسیابی
- ایمان حجتی
- سینا یوسف نژاد
- شهاب مهرنامی
- تینا قضاتی
- حسن احمدپور
- ستاره بابکی
- شبنم مهرنامی
- محمد فلاح
- شهره مهرنامی
- محمد جواد مولودی
- امیر رضا پناه
- دانیال شیخ
- موسی دهقانی
- الهه موسوی
- امیر سررشته داری
- جلال ایجادی
- امیر احمدی فر
- سعید کیارسی زاده
- پوپک سلیمی
- شاهین سپنتا
- آرش یکدانه
- شهرام امیر شریفی
- زهرا عزیزی پور
- مهدی سلگی
- مهدی کلاهی
- مینا اروجلو
دوستداران حیوانات و محیط زیست (حیوانات، محیط زیست و میراث فرهنگی)http://animal.persianblog.ir/post/809/
نویسنده: mannane
׀ تاریخ: دو شنبه 25 دی 1391برچسب:,
«وزغ تالشی» که به عنوان بزرگترین دوزیست ایران شناخته شده هم اکنون با تهدیدهای فراوانی از جمله مرگ در جاده ها در فصل تولید مثل و زادآوری روبرو است. این جانور با وجود پراکنش بسیار محدود جهانی در هیچ یک از طبقه بندی های حفاظتی قرار نگرفته است.
به گزارش سبزپرس، این گونه دوزیست با نام علمی Bufo eichwaldi به عنوان بزرگترین گونه دوزیست ایران شناخته شده اما تا کنون مطالعات بسیار کمی روی آن انجام شده و اطلاعات زیادی درمورد آن در دست نیست. وزغ تالشی Bufo eichwaldi
وزغ تالشی وابسته به یکی از بزرگترین خانواده های وزغ با تعداد ۵۶۹ عضو است. این جانور با نام های «وزغ تالشی» و «وزغ ایچوالد» در کتاب های جانورشناسی نام برده شده است.
وزغ تالشی دارای بدنی پهن و مکعبی شکل به طول تقریبی ۱۴ سانتی متر و پاهایی به طول ۱۳ سانتی متر است، سری بزرگ دارد و چشمانی که در دو طرف سر متمایل به جلو و بالا قرار گرفته است. پوست بدن آن نیز به رنگ کرم قهوه ای با خال های سیاه رنگ است. سطح شکمی آن سفید یا شیری با خال ها یا لکه های بزرگ تیره رنگ و نامنظم به رنگ قهوه ای- مشکی است.
پیش از این تصور می شد که این گونه وزغ تنها در محدوده جنگل های «تالش» (ما بین دو استان گیلان و اردبیل) یافت می شود اما اخیرا جمعیت هایی از آن تا شرق استان مازندران نیز مشاهده شده است.
«باربد صفایی» از «انجمن خزنده شناسان پارس» درباره این گونه دوزیست می گوید: می توان گفت پراکنش وزغ تالشی در تمامی دامنه شمالی رشته کوه البرز از شرق مازندران تا قسمت هایی از غرب استان اردبیل گسترده است. این گونه به جز ایران در قسمت های جنوبی کشور همسایه جمهوری آذربایجان نیز پراکنش دارد. به عبارت دیگر پراکنش جهانی آن محدود به ارتفاعات حوزه جنوبی دریای خزر است.
وزغ هایی که به جای تولید مثل، می میرند
هم اکنون وزغ های تالشی با تهدیدهای فراوانی روبرو هستند که مانند تمامی جانوران در معرض تهدید و خطر، تخریب زیستگاه مهمترین تهدید برای این گونه دوزیست است. تغییر کاربری پهنه های جنگلی به زمین کشاورزی و متعاقب آن، ورود سموم آفت کش و علف کش شیمیایی به آب های سطحی، بخشی از این تخریب محسوب می شوند.
علاوه بر این، تغییرات اقلیم و الگوهای بارش در زیستگاه جانور و همچنین از بین رفتن و کشته شدن مستقیم به دست انسان ها از دیگر تهدیدهای این گونه محسوب می شود.
اما گذشته از این عوامل، تلفات جاده ای فراوان در فصل تولید مثل و زادآوری، در چند سال گذشته تبدیل به یکی از مهمترین عوامل تهدید این گونه شده است.
وزغ هایی که در فصل زادآوری قصد عبور از عرض جاده ها را دارند، به دلیل کاهش سطح هوشیاری در این فصل، زیر چرخ های خودروهای عبوری از بین می روند و همین مسئله باعث شده تا جاده های مواصلاتی، یکی از تهدیدهای این جانور محسوب شود.
صفایی می گوید: فصل زادآوری در مناطق مختلف با توجه به سرمای هوا متفاوت است اما در یکی از مناطق بررسی شده در استان مازندران، اطلاعات بدست آمده نشان می دهد که از اواخر دی ماه افراد بالغ از پناهگاه های خود در قسمت های جنگلی خارج شده و به سمت آبگیرها حرکت می کنند. در این میان تعداد آن ها رفته رفته تا اوایل بهمن ماه افزایش می یابد به نحوی که این گرد همایی ها در مناطقی به حدی زیاد است که موجب مسدود شدن جاده های محلی در شب می شود.
او ادامه می دهد: در این هنگام به دلیل وجود فعل و انفعالات شیمیایی در بدن، وزغ ها هوشیاری چندانی ندارند و متاسفانه تعداد قابل توجی از آنها در مسیر جاده ها به زیر ماشین می روند و تلف می شوند.
او همچنین تاکید دارد: این موضوع به حدی جدی است در بررسی انجام شده در منطقه «عباس آباد» بهشهر در فاصله حدود ۴۰ روز، تلفات وزغ ها روزانه به بیش از ۲۵۰ جفت می رسد و تکرار این کشتار جاده ای هر ساله باعث آسیب جدی به جمعیت این گونه در مناطق جنگلی مازندران و گیلان شده است. به طوری که افراد محلی معتقدند جمعیت آنها به یک سوم کاهش یافته است.
صفایی معتقد است که می توان با آموزش مردم محلی، و نصب علائم هشدار دهنده در جاده ها، نظیر کاری که در کشورهای دیگر انجام می شود، تلفات جاده ای این گونه را به حداقل رساند.
گونه ای که هنوز در فهرست ها وارد نشده!
با وجود آنکه وزغ تالشی، بزرگترین دو زیست ایران است، اما هنوز مطالعات چندانی در مورد آن انجام نشده است. همین ضعف اطلاعات باعث شده تا این گونه در هیچ یک از فهرست های حفاظتی ملی وارد نشود.
از سوی دیگر نبود اطلاعات از این گونه وزغ در کشور ایران و آذربایجان، کار را برای مجامع بین المللی نیز مشکل کرده به گونه ای که با جستجوی نام علمی این گونه در بانک اطلاعات اتحادیه جهانی حفاظت (IUCN) و کنوانسیون منع تجارت گونه های نادر گیاهی و جانوری (CITES) هیچ اطلاعاتی به دست نمی آید.
گونه های دو زیست با وجود تنوع کمترشان نسبت به سایر گونه ها، یکی از مهمترین رده های جانوری محسوب می شوند. آنها نقش بسیار مهمی در کنترل جمعیت حشرات و نرم تنان دارند؛ حشرات و نرم تنانی که بعضاً به عنوان آفت شناخته می شوند.
از سوی دیگر این گونه ها به دلیل آنکه در دوران جنینی تا پیش از بلوغ درون آن زندگی می کنند و پس از بلوغ، خارج از آب ادامه حیات می دهند، در برابر تغییرات محیطی بسیار حساس هستند. از این رو وضعیت دوزیستان یک منطقه به عنوان شاخصی دقیق برای سلامت و کیفیت محیط زیست یک منطقه از نظر آلودگی ها به حساب می آیند.
نویسنده: mannane
׀ تاریخ: یک شنبه 24 دی 1391برچسب:,
قوچ و میش یا گوسفند وحشی از اجداد گوسفندهای اهلی هستند و میتوانند با آنها جفتگیری کنند. هزاران سال پیش تعدادی قوچ و میش بهدست انسانها رام شدند و گوسفندهای اهلی بهوجود آمدند.
مهاجرتهای ارتفاعی
مهاجرت ارتفاعی بدین معناست که گوسفند وحشی در فصل بهار در ارتفاعات بالاتر دیده میشوند که شاید به دلیل آغاز رویش بهارهی علفها در ارتفاعات باشد. آنها تابستان را هم در همان ارتفاعات بالا میگذرانند. گلهها برای دوری از گرمای تابستان، دامنههای شمالی با شیب ملایم را برای استراحت انتخاب میکنند تا علاوه بر استفاده از خنکی دامنهی شمالی، از حشرههای موذی هم در امان باشند. با آغاز پاییز و زمستان، گلههای گوسفند وحشی به مناطق کمارتفاعتر و درهها و گودیها پناه میآورند. زیرا با آغاز فصل سرما، نیاز به آب کمتر میشود. بهعلاوه، علفها بیشتر در گودیها و مناطق کمارتفاع رشد میکنند. آنها در این مهاجرتها، مسیرهایی سنتی دارند.
ساختار اجتماعی
گوسفند وحشی به صورت گروهی زندگی میکند. معمولاً میشها، برهها و نرهای جوان با هم و جدا از گلههای مسنتر مشاهده میشوند. نرها از ۳ تا ۴ سالگی از گلهی مادهها و برهها جدا میشوند و در گروههای جداگانهای زندگی میکنند. بنابراین، جدایی نرها از مادهها، پدیدهای مرتبط با سن و تدریجی است. بهطور معمول، گلهها در طول فصل جفتگیری مخلوط میشوند و بعد از آن، قوچها گلههای مادهها، برهها و جوانهای نابالغ را ترک میکنند.
نژادهای گوسفند وحشی در ایران
نژادهای گوناگونی از قوچ و میش در ایران زندگی میکنند که هم از نظر ظاهری و هم از نظر تعداد کروموزومها، با هم تفاوت دارند. این نژادها عبارتاند از:
۱٫ قوچ و میش ارمنی: در تپهماهورها و مناطق استپی شمال غربی و جنوب غربی دیده میشوند. در زیر گلو و سینهی آنها ریش و موهای زبر کوتاهی به رنگ قهوهای تا سیاه دیده میشود. مادهها شاخ ندارند یا شاخهای آنها بسیار کوچک است. قوچهای ارمنی در ناحیهی کمر لکهی سفیدرنگی دارند که در اصطلاح به آن «آلاکمر» میگویند.
۲٫ قوچ و میش اصفهان: که در قسمتهای جنوب اصفهان و قسمتی از چهارمحال و بختیاری زندگی میکنند. از ویژگیهای بارز این قوچ و میش این است که رنگ بدنشان تیرهتر از سایر قوچهاست و دست، پا و پوزهی آنها سفید است.
3. قوچ و میش لارستانی: کوچکترین قوچ و میش ایران است. نوک شاخ آنها به موازات گردن انحنا دارد و میشها غالباً شاخ دارند. این قوچها در هرمود فارس زندگی میکنند.
دورگههای گوسفند وحشی ایران
در بسیاری از نقاط ایران، نژادهای گوناگون قوچ با هم آمیزش کردهاند و دورگههای متفاوتی بهوجود آمده است. این جانوران در ظاهر شبیه به هر دو نژادی هستند که با هم آمیزش کردهاند؛ ولی از نظر تعداد کروموزوم با آنها متفاوتاند. دورگههای معروف گوسفندهای وحشی ایرانی عبارتاند از:
۱٫ قوچ و میش البرز مرکزی: از آمیزش گوسفندهای وحشی اوریال و ارمنی بهوجود آمده است. آنها در محدودهی شرقی پراکندگی خود، به گوسفند وحشی اوریال شباهت بیشتری دارند و در محدودهی غربی به قوچ ارمنی شبیهترند.
۲٫ قوچ و میش کرمان: از آمیزش گوسفندهای وحشی لارستان و اوریال بهوجود آمدهاند. شاخهای آنها شبیه قوچ اوریال است. در ناحیهی گردنشان هم موهای سیاه و نسبتاً بلندی مشاهده میشود. میشها معمولاً شاخهای کوتاهی دارند.
در کشور ما، علاوه بر نژادها و دورگههای ذکر شده، گوسفندهایی وحشی زندگی میکنند که به دلیل کمبود اطلاعات، نمیتوان درمورد آنها قاطعانه اظهار نظر کرد.
نویسنده: mannane
׀ تاریخ: یک شنبه 24 دی 1391برچسب:,
دیده بان حقوق حیوانات: مدیرکل دفتر تنوع زیستی حیاتوحش سازمان حفاظت محیط زیست شمار دقیق پرنده های ایران را ۵۳۴ گونه اعلام کرد.
به گزارش خبرگزاری محیط زیست ایران حسین محمدی در حاشیه دومین کارگاه تخصصی نقشه راه گربهسانان همچنین اشاره کرد دوسوم از کل پرندگان خاور میانه در ایران زندگی میکنند و تنوع گونه های پرنده در کشور ما معادل تمام قاره اروپا است. وی افزود در ایران دویست نقطه مهم برای زمستان گذرانی پرندگان وجود دارد که از جمله مهمترین آنها تالابهای انزلی و میانکاله است.
نویسنده: mannane
׀ تاریخ: یک شنبه 24 دی 1391برچسب:,
چرا صندوقی برای محیطبانان و جنگلبانان
چندی پیش خطاب به نویسنده مهار بیابانزایی «صندوق حمایت از محیطبانان و جنگلبانان» را پیشنهاد دادم. پس از آن شماری سوال کردند که چرا به دنبال «صندوق محیطزیست» نباشیم؟ محمد درویش نیز در یادداشتی همین موضوع را نوشت و از تشکیل صندوق حامی طبیعت ایران حمایت کرد و از علاقمندان به حفظ محیطزیست ایران ممد خواست.
اما چرا اصرار دارم در این مقطع، صندوقی برای حمایت از جنگلبانان و محیطبانان راهاندازی شود و نه صندوق حفاظت یا حمایت محیطزیست؟ در پاسخ به این سوال لازم است چند نکته را در نظر بگیریم:
۱- اگر به فکر حفاظت عرصههای طبیعی هستیم باید هوای محیطبانان و جنگلبانان را داشته باشیم. قشر زحمتکشی که وظیفهای دشوار را به عهده گرفتهاند؛ برخی از روی علاقه و برخی از روی ناچاری جذب این کار شدهاند. برای تشویق و تاییدشان چارهای نیست جز جلوگیری از دلسردی گروه نخست و تشویق گروه دوم. چنانچه در مواقع دشواری و تنگنا به فریاد این جامعه کوچک چند هزار نفری برسیم، آن اهرمهای تشویقی کار خودش را به درستی کرده است و میتوان اندکی امیدوار بود که آن دو گروه کمتر نگران خواهند شد اگر در راه انجام وظیفه حتی توبیخ و بازداشت و زندانی شوند.
۲- اگر قرار است چنین پیشنهادی به مرحله عمل درآید، بیتردید با کاستیها و گرفتاریها و مشکلاتی روبهرو خواهد بود. چه بهتر که آزمون و خطای این کار، دامنه کوچکتری داشته باشد. میتوان حتی کار را بسیار بزرگ گرفت مثلا «صندوق حمایت از محیطزیست خاورمیانه». اما سنگ بزرگ علامت نزدن است. بهتر است کار را کوچک شروع کرد و گسترش داد. سنگبنا را بر صندوق حمایت از محیطبانان و جنگلبانان گذاشت و بعد صندوقهایی مثل مبارزه با آلوگی هوای شهرها، حفاظت رودخانهها و تالابها، آبزیان و ...راه اندازی کرد که همگی زیرچتر واحدی باشند به نام صندوق محیطزیست ایران. هر کدام از این صندوقها هم میتواند هیات موسس و سازمان مردمنهاد خود را داشته باشند و در کنار هم و زیر یک بیرق واحد قرار بگیرند.
۳- در صندوق محیطبانان و جنگلبانان، میتوان خیل عظیمی از مردم را با سلیقههای گوناگون مشارکت داد. زیرا این صندوق دو محور را به طور مستقیم پوشش میدهد؛ طبیعت و انسان (به طور مشخص محیطبانان، جنگلبانان و خانوادههایشان). هم مردم کمتر آشنا به طبیعت و البته علاقمند به امور خیر را میتوان جذب این کار کرد و هم افراد آشنا به مسایل و گرفتاریهای محیطزیست را. شاید برای عدهای مهم نباشد فلان تالاب در حال خشکیدن است اما نمیتوانند بیگناهی را ببینند که به خاطر عدم استطاعت در پرداخت دیه باید مدتها در زندان بماند. پس قدمی برمیدارند و بانی خیر میشوند.
۴- میتوان از تجربه آنها که به طور پراکنده و موردی و یا مستمر به محیطبانها و جنگلبانها یاری رساندهاند استفاده کرد. این صندوق میتواند باب گفتوگوی سالم میان دوستداران طبیعت اعم از موافقان و مخالفان شکار را باز کند. هر دو گروه که ممکن است با نظر هم در زمینه شکار موافق نباشند در یک موضوع با هم اشتراک نظر دارند؛ حفاظت طبیعت! این اشتراک نظر چنانچه درست هدایت شود باب مرافقت پدید میآورد و فضای مسموم و آلوده تهمتزنی و توهین را تلطیف خواهد کرد. مشروط بر آن که دو طرف نخواهند نظرشان را به هم تحمیل کنند.
این چهار دلیل و دلایل کوچک دیگری دست به دست هم دادند تا به جای پیشنهاد صندوق محیطزیست، پیشنهاد «صندوق محیطبانان و جنگلبانها» را ارائه کنم. بیتردید کار سادهای نخواهد بود اما غیر ممکن نیست.
اگر این تجربه موفق بود میتوان آن را گسترش داد و حتی با کمی بلندپروازی و همت میتواند به صندوقی برای حفاظت از محیطزیست زمین توسعه یابد و افتخار کنیم که سنگ بنای آن در ایران گذاشته شده است. اما شرط لازم و کافی پیش از رسیدن به آن مرحله این است که اولا بند نافمان را از مدیران و مسئولان حکومتی قطع کنیم و دنبال اصغرآقاها و ممدآقاها نباشیم (به بیان ساده مستقل از بودجههای دولتی صندوق تشکیل و راهاندازی شود) و ثانیا بتوانیم در مقیاس کشوری موفق باشیم.
منبع از وبلاگ : http://samkhf.blogfa.com/post/295
تاریخ انتشار: ۲۲ دی, ۱۳۹۱--- http://zistboom.com/10600/ ----
آتش تخریب در دامان بهشت طبیعتگردی ایرانزیست بوم: وقتی برای نخستین بار از سوختهای زیستی به عنوان یک راهکار دوستدار محیط زیست برای مقابله با تغییرات جوی ناشی از مصرف بیش از اندازه سوختهای فسیلی صحبت شد، همه فکر میکردند تنها راه مقابله با پیامدهای ناشی از مصرف سوختهای فسیلی همین است و هیچ جایی برای تردید وجود ندارد.
البته بدیهی است که رشد درختان با هدف تولید سوخت چوبی در مقایسه با سوختهای فسیلی مانند نفت و گاز که در افزایش آلودگی هوا بیشترین سهم را دارند، میتواند تامینکننده منبعی عظیم از انرژیهای تجدیدپذیر باشد که میتواند جایگزین سوختهای فسیلی شود.
ویژگیهای مثبت سوختهای زیستی نظیر نقش موثر آنها در کاهش دیاکسیدکربن موجود در هوا برهیچکس پوشیده نیست.
از این رو چند سالی است که در کشورهایی مانند چین و آمریکا برای مقابله با پدیده شوم آلودگی هوا، جایگزینی سوختهای زیستی مورد توجه قرار گرفته است.
اما درست در همان لحظهای که فکر میکنیم شاید بهتر باشد ما هم برای فرار از مشکلات آلودگی هوا در کلانشهرها با الگوبرداری از کشورهای موفق در این زمینه به سراغ درختانی نظیر سپیدار، اکالیپتوس یا بید برویم، همه نقشههایمان بر آب میشود. انگار نمیشود به هیج چیز دلمان را خوش کنیم.
نتایج تحقیقات انجام شده درباره شناخت ماهیت سوختهای زیستی نشان داده است آلودگی ناشی از سوختهای زیستی که تاکنون ناشناخته بوده و به آن توجه نشده است تا سال ۲۰۲۰ در هر سال ۱۴۰۰ نفر را به کام مرگ میبرد.
در حقیقت همزمان با رشد درختانی که به عنوان منبع تامین سوخت چوبی یا زیستی کشت میشوند، مادهای شیمیایی موسوم به ایزوپرن تولید میشود که در ترکیب با سایر آلایندهها در معرض نور خورشید به تشکیل اوزون سمی منجر میشود و این موضوع میتواند زمینهساز ابتلا به بیماریهای ریوی باشد.
البته اگر این کار در مناطق غیرآلوده و بهعبارتی در شهرهایی غیر از کلانشهرها انجام شود، تاثیر آن به مراتب کمتر است و میتوان امیدوار بود بتوان از روشهای ژنتیکی برای کاهش انتشار ایزوپرنها استفاده کرد اما به هر حال مثل اینکه این قصه سر دراز دارد و داستان به این سادگیها ختم به خیر نمیشود.
اگرچه مهمترین هدف برای روی آوردن به سوختهای زیستی کاهش انتشار دیاکسیدکربن ناشی از سوختهای فسیلی است، اما مطالعات انجام شده نشان دهنده هشداری جدی است که از آیندهای خطرناکتر خبر میدهد.
منبع: روزنامه جام جم
به گزارش زیست بوم هوشنگ ضیایی در گفت و گو با ایلنا در رابطه با انقراض ببرهای ایرانی گفت: متاسفانه آخرین ببر ایرانی سال 1337 در پارک ملی گلستان منقرض شده بود و سالها تلاش جنگلبانان و کارشناسان حیات وحش در یافتن اثری از ببر ایرانی در پارکها و ...
تاریخ انتشار: ۲۲ دی, ۱۳۹۱
یک کارشناس حیات وحش گفت: سازمان دامپزشکی در مورد انتقال بیماری مشمشه در بین حیوانات باغ وحش تهران و مرگ ببرهای سیبری مقصر بود چرا که زمانی که حیوانات جهت تغذیه جانوران باغوحش ذبح میشوند میبایست آن مکان قرنطینه شود و بر روی حیوانات ذبح شده آزمایش انجام شود تا از ابتلای احتمالی آنان به بیماریهای خطرناکی همچون مشمشه آگاه شوند.
به گزارش زیست بوم هوشنگ ضیایی در گفت و گو با ایلنا در رابطه با انقراض ببرهای ایرانی گفت: متاسفانه آخرین ببر ایرانی سال ۱۳۳۷ در پارک ملی گلستان منقرض شده بود و سالها تلاش جنگلبانان و کارشناسان حیات وحش در یافتن اثری از ببر ایرانی در پارکها و جنگلهای ملی ایران بی نتیجه ماند و ما نتوانستیم این گونه با ارزش حیات وحش ایران را از خطر انقراض نجات بدهیم.
وی ابقای نسل ببر ایرانی را یک حسرت بزرگ عنوان کرد و گفت: ببر ایرانی پس از شیر ایرانی دومین گونه با ارزش منقرض شده حیات وحش ایران شمرده میشود که نتوانستیم آن را ابقا کنیم تا اینکه دانشگاه آکسفرد با انتشار مقالهای مدعی شد که ببرهای سیبری و ببرهای منقرض شده ی ایرانی از نظر دی.ان.ای به هم نزدیک هستند و تنها ۱۰۰ سال از هم فاصله گرفتهاند که این مقاله تا حد زیادی امید ما را به ابقای ببر ایرانی زنده کرد.
این کارشناس حیات وحش ادامه داد: بر خلاف انقراض ببر ایرانی و جست و جوی مسئولان حیات وحش ایران در احیای ببر ایرانی، در روسیه نژاد پلنگ سیبری در خطر انقراض قرار گرفته است لذا پیشنهاد انتقال ببرهای سیبری با پاسخ درخواست انتقال پلنگ ایرانی به روسیه رو به رو شد.
ادامه مطلب
http://zistboom.com/10597/
تاریخ انتشار: ۲۲ دی, ۱۳۹۱
اختلاف نظر استانداری و محیط زیست زیست بوم: رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی اجرای استاندارد یورو ۴ بر روی خودروهای تولید داخل در شرایط کنونی را اقدامی غیر موثر دانست و خواستار تجدید نظر در این خصوص شد.
به گزارش زیست بوم به نقل از سایپا نیوز، رضا رحمانی به همراه مدیرعامل و جمعی ازمدیران ارشد گروه خودروسازی سایپا در بازدید از قطعه سازان برتر استان آذربایجان شرقی اظهار داشت: اجرای استاندارد یورو ۴ بر روی خودروهای تولید داخل در شرایط تحریم که صنایع تحت فشار هستند صحیح نیست و باید بگذاریم این صنایع از تحریم و فشارهای آن خارج شوند و سپس به این موضوعات بپردازیم.
وی ادامه داد: در حال حاضر گزینه های مناسب تری نظیر خروج خودروهای فرسوده وجود دارد که اجرای آن طبیعتاٌ اثرات مطلوب تری را در مقایسه با استاندارد یورو۴ در برخواهد داشت.
این نماینده مجلس با اذعان به این نکته که صنعت خودرو یکی از نقاط اتکا در بسیاری از کشورهای دنیا است تصریح کرد: خودروسازی کشور امروز سیزدهمین خودروساز دنیا است و مجلس نیز بر روی برند سازی و حمایت از این صنعت تاکید داشته و بواسطه همین امر کارگروهی بنام کارگروه حمایت از تولید تشکیل شده است که به مشکلات این بخش رسیدگی شود.
این نماینده مجلس با اشاره به گذراندن گردنه شکست خودروسازان در مدت اخیر گفت: افردای با نیات ناصواب بدنبال از بین بردن این صنعت و زنجیره ارزشمند آن هستند و از دست رفتن این صنعت نتیجه خوبی را در برنخواهد داشت و مطمئناً تمام مسئولین باید بدنبال حمایت از این صنعت مهم باشند.
رضا رحمانی در ادامه از ایجاد زنجیره تامین پلت فرم خودرو در آذربایجان شرقی توسط گروه خودروسازی سایپا خبر داد وگفت: در حال حاضر بسترسازی و زیرساختهای عالی در حوزه زنجیره تامین و همچنین توان طراحی پلت فرم و موتور همه در تبریز محیا شده است و استان آذربایجان شرقی توانمندی های خوبی در این زمینه داشته و به جرات می توان گفت که سرمایه گذاری در این استان با توجه به پتانسیل موجود، تاثیربسزائی در رشد وتعالی صنعت خواهد داشت.
نماینده مردم تبریز پتانسیل استان آذربایجان شرقی در حوزه ریخته گری و آهنگری را عالی توصیف کرد و خاطرنشان کرد: درصورت اختصاص تسهیلات از منابع استانی وبا توجه به توانمندی استان آذربایجان برای همکاری در اجرای بنگاه های اقتصادی طبیعتاً نمایندگان مجلس نیز از این طرح پشتیبانی خواهند کرد.
* مطالب و دیدگاههای درج شده در سایت نظر شخصی نویسنده آن بوده و لزوماً دیدگاه مسئولین زیست بوم نمیباشد.
زیست بومhttp://zistboom.com/10610/
تاریخ انتشار: ۲۲ دی, ۱۳۹۱
پژوهشگران به ارتباط معناداری بین آلودگی محیط با سرب و جرائم خشونت بار پی برده اند که نشان می دهد چرا این جرائم بعد از جنگ جهانی دوم شیوع قابل ملاحظه ای پیدا کرد و چند دهه بعد به صورت چشمگیری کاهش یافت.
به گزارش زیست بوم به نقل از همبوم بعد از جنگ جهانی دوم مصرف بنزین سرب دار در آمریکا افزایش قابل ملاحظه ای یافت. در آن زمان افزودن سرب به بنزین باعث می شد موتور بهتر و نرمتر کار کند. در اوایل دهه ۱۹۷۰ استفاده از بنزین سرب دار در آمریکا ممنوع شد. از طرف دیگر میزان جرائم خشن در آمریکا از دهه ۱۹۶۰ افزایش بسیاری کرد و از دهه ۱۹۹۰ میزان آن کاهش یافت. این تحقیق توانسته ارتباط معنادارای را بین آلودگی محیط و افزایش خشونت در بیست سال بعد نشان دهد.
آنچه به این تحقیق اعتبار بخشیده این است که پژوهشگران توانستند آمار و ارقام خود را با توجه عواملی مانند محرومیت اجتماعی، اعتیاد به مواد مخدر و مسائل حقوقی تعدیل و اصلاح کنند. بنابراین پژوهشگران امور اجتماعی برخلاف انتظار، این تحقیق را زیر سوال نبرده اند و آن را متقاعد کننده دانسته اند.
پروفسور آلیستر هی، استاد سم شناسی محیطی در دانشگاه لیدز می گوید:” این تحقیق از نظر من کار فوق العاده ای است. نویسندگان آن، بسیار محتاطانه و دقیق، دیگر عواملی را که با جرم مربوط هستند کنار گذاشتند. آنچه باقی ماند این بود: افزایش و کاهش سرب و افزایش و کاهش جرم”.
او می گوید: “کاملا متقاعد کننده است. ما مدتهاست که می دانیم سرب یک نوروتوکسین قوی است و می تواند آسیب جدی به شماری از اعضای بدن از جمله به اعصاب مرکزی وارد کند. سرب در کودکان مشکلات رفتاری ایجاد می کند و به همین دلیل هم استفاده از آن در بنزین و رنگ ممنوع شد”.
کاربردهای اصلی سرب در بنزین، صنایع رنگ سازی، لوله های آب رسانی و چاپ روزنامه بوده است. از چند دهه پیش که تاثیر مخرب سرب بر بهره هوشی کودکان ثابت شد، سعی شده استفاده از آن محدودتر شود.
پژوهشگران ارتباط بین سرب و جرائم خشن را در کشورهای دیگر هم بررسی کردند و به نتایج مشابهی رسیدند. هر وقت میزان سرب در محیط به بالاترین اندازه رسیده، بیست سال بعد جرائم توأم با خشونت به حداکثر رسیده است.
آمریکا در دهه هفتاد میلادی استفاده از بنزین سرب دار را ممنوع کرد. این اتفاق در بسیاری از کشورهای اروپایی بیست سال بعد افتاد و در حال حاضر در بسیاری از کشورهای دنیا ممنوع است. بنابراین کارخانه هایی که تترا اتیل سرب تولید می کردند تعطیل شدند، اما هنوز یک کارخانه وابسته به کمپانی Innospec در بریتانیا این محصول را تولید می کند که نشان می دهد هنوز این بازار مشتری دارد.
با توجه به اینکه فروش تترا اتیل سرب در بریتانیا ممنوع است، در وب سایت رسمی کارخانه آمده است که محصولش به کشورهای دیگر فروخته می شود.
کمپانی Innospec دو سال پیش پذیرفت که زیر نام یک شرکت دیگر به مقامات عراقی و اندونزیایی میلیونها دلار رشوه پرداخته تا به فروش تترا اتیل سرب ادامه دهد و به همین دلیل، مبلغ ۱۲ میلیون و ۷۰۰ هزار دلار جریمه شد.
جلسه دادگاه متهم اصلی کشتار و سلاخی سه قلاده خرس در شهرستان سمیرم، ۲۵ دیماه برگزار خواهد شد
۲۱ دی ۱۳۹۱
دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران: به گزارش ایسنا، طبق برگه احضار ارسالی از طرف دادگستری استان اصفهان برای انجمن حمایت از حیوانات، جلسه دادگاه “ح ا” متهم اصلی کشتار و سلاخی سه قلاده سرخ در بخش ونک شهرستان سمیرم، ۲۵ دی ماه برگزار خواهد شد.
یادآوری میشود یکی از متهمان این پرونده به نام “ح ا” پس از دستگیری و دو ماه حبس با قرار وثیقه ۲۰ میلیون تومانی از زندان آزاد شد و متهم دیگر پرونده هنوز متواری است
توله خرسهای سمیرم، سمبل مظلومیت حیات وحش
انتشار تصاویر کشتار بیرحمانه یک خرس قهوه ای ماده و دو توله اش، در حالیکه شکم توله خرس های زنده پاره شده بود و در همان حال به آغوش مادر غرق در خون خود پناه می بردند، آنقدر دردناک و تکان دهنده بود که برای نخستین بار موجی از اعتراض و انزجار عمومی را به دنبال داشت و احساسات بسیاری از مردم کشور را جریحه دار کرد.
به دنبال این اتفاق تلخ، ۲۰ شهریور به همت گروه های حامی محیط زیست و حیوانات طی بیانیه ای بعنوان ” روز ملی مبارزه با خشونت علیه حیوانات” نامگذاری شد.
نصب تندیس خرس مادر و توله ها در یکی از میادین سمیرم
در صورت موافقت شورای شهر شهرستان سمیرم، انجمن حمایت از حیوانات تندیس خرس مادر و دو توله خرس سلاخی شده را ساخته و در یکی از میادین این شهرستان نصب خواهد کرد. هزینه این طرح از طریق مشارکتهای مردمی و توسط انجمن حمایت از حیوانات تامین خواهد شد.
مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوا: ترکیبات سرطانزای بنزینهای داخلی ۳ برابر استاندارد است
۲۰ دی ۱۳۹۱
دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران: مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران با تأکید بر اینکه بدون تردید کیفیت نامناسب بنزین میتواند بر تشدید آلودگی هوا موثر باشد، گفت: نمونههایی از بنزین تولید داخل به منظور بررسی به یک مرکز پژوهشی در کشور آلمان فرستاده شده است.
به گزارش سرویس «محیط زیست» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از معاونت ترافیک شهرداری تهران، دکتر یوسف رشیدی افزود: نخستین نکتهای که در این بررسی مورد توجه قرار گرفت، عدد اکتان بنزینهای معمولی و سوپر تولید داخل است که به ترتیب ۸۳ و ۹۵ است در صورتی که استاندارد جهانی حداقل ۹۵ است.
عدد اکتان بنزین معمولی فاصله زیادی با استاندارد دارد
وی با اشاره به این که عدد اکتان بنزین سوپر داخلی نیز کمتر از استاندارد جهانی است، اظهار کرد: البته عدد اکتان بنزین معمولی فاصله زیادی با استاندارد جهانی دارد و این در شرایطی است که هر چه عدد اکتان یک سوخت بیشتر باشد، آن سوخت در مقابل پدیده احتراق مخرب فشار و گرما مقاومتر است.
رشیدی دومین نکته این بررسی را میزان ترکیبات آروماتیک موجود در بنزین شامل بنزن، تولوئن و زایلین اعلام و تصریح کرد: این مواد سرطانزا که بسیار خطرناکند، بر اساس استاندارد یورو ۴ باید زیر یک درصد باشند که بر مبنای نتایج این آزمایشها، در بنزینهای داخلی دو تا سه درصد است.
مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران سومین نکتهای که در این بررسی مورد توجه قرار گرفته را میزان گوگرد و سایر ناخالصیهای موجود در بنزین را بر اساس استاندارد یورو ۴ زیر ۵۰ ppm (قسمت در میلیون) عنوان و اضافه کردو گفت: این رقم در بنزینهای داخلی حدود ۱۸۰ ppm است.
میزان گوگرد بنزین داخلی حدود ۳٫۵ برابر استاندارد است
وی با بیان این که میزان ترکیبات سرطانزای آروماتیک بنزین داخلی دو تا سه برابر میزان استاندارد است، اعلام کرد: میزان گوگرد و سایر ناخالصیهای موجود در بنزین داخلی نیز حدود ۳٫۵ برابر میزان استاندارد است.
رشیدی با تاکید بر این که خودروهای نسل جدید حتما باید از بنزین سوپر استفاده کنند و این در حالی است که اغلب رانندگان این گونه خودروها این اصل مهم را رعایت نمیکنند، عنوان کرد: از سوی دیگر خودروسازان داخلی ضریب تراکم باک خودروهای تولیدی خود را دستکاری میکنند و این فرآیند آلودگی هوا را تا ۴۰ درصد افزایش میدهد.
مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران در پایان خاطرنشان کرد: هر چند میگویند اقدامات خوبی در زمینه ارتقای کیفیت بنزینهای تولید داخل انجام شده اما آزمایشهای به عمل آمده هنوز از ادامه روند فعلی خبر میدهد.
بنزین آلوده توزیع نمیکنیم!
تاریخ انتشار: ۲۰ دی, ۱۳۹۱
بنزین زیست بوم: معاون وزیر نفت با رد تولید بنزین آلوده و آلاینده در پتروشیمی ها از آغاز عرضه و توزیع بنزین با استاندارد یورو ۴ و ۵ در برخی از کلانشهرهای کشور خبر داد و گفت: عامل آلودگی هوای تهران بنزین آلوده نیست.
به گزارش زیست بوم، علیرضا ضیغمی امروز در گفتگو با مهر درباره پائین بودن کیفیت بنزین تولید شده در مجتمعهای پتروشیمی و افزایش آلودگی هوا در تهران و برخی از کلانشهرهای کشور، با رد هرگونه آلودگی بنزین تولید شده در مجتمعهای پتروشیمی کشور، گفت: در حال حاضر کیفیت بنزین تولید شده در مجتمعهای پتروشیمی مطابق با استاندارد پالایشگاههای نفت است.
معاون وزیر نفت با تاکید بر اینکه هم اکنون بهطور روزانه و مستمر کیفیت بنزین عرضه شده در جایگاههای سوخت مورد پایش و بررسی قرار می گیرد، تصریح کرد: نتایج تمامی آزمایشهای انجام گرفته نشان می دهد که تفاوتی بین استاندارد بنزین تولید شده در پتروشیمیها و پالایشگاههای نفت وجود ندارد.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی با تاکید بر اینکه در شرایط فعلی میزان درصد حجمی آروماتیکها و یا ترکیبات حلقوی موجود در بنزین تولید شده در مجتمع های پتروشیمی مشابه با بنزین تولیدی پالایشگاه هیا نفت کشور است، اظهار داشت: بر این اساس نمی توان عامل آلودگی هوای تهران و سایر کلانشهرها را توزیع و عرضه بنزین آلوده عنوان کرد.
این عضو هیات مدیره شرکت ملی نفت با تاکید بر اینکه در شرایط فعلی آخرین مراحل راه اندازی و پیش راه اندازی طرحهای جدید بنزین سازی در پالایشگاههای نفت در حال انجام است، بیان کرد: بر این اساس، تا چند هفته آینده ظرفیت تولید بنزین با استاندارد یورو ۴ و ۵ اتحادیه اروپا در سطح پالایشگاههای نفت افزایش قابل توجهای مییابد.
وی، تولید بنزین در مجتمعهای پتروشیمی را مقطعی و موقتی عنوان کرد و افزود: در شرایط فعلی توزیع و عرضه بنزین با استاندارد یورو در برخی از کلانشهرهای کشور آغاز شده است.
ضیغمی معاون وزیر نفت پیشتر هم در گفتگو با مهر با رد آلوگی بنزین عرضه شده در جایگاهها، عامل آلودگی هوا را فعالیت صنایع و نیروگاههای حاشیه شهرها و افزایش مصرف سوخت مایع در این واحدهای صنعتی در فصل زمستان عنوان کرده بود.
وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر بخشی از دلایل وقوع آلودگی هوا در تهران و سایر کلانشهرها مربوط به فعالیت صنایع است، اظهار کرده بود: در فصل زمستان با افزایش مصارف گاز توسط بخش خانگی، استفاده از سوخت مایع همچون نفت کوره و گازوئیل در صنایع و کارخانههای تولیدی افزایش می یابد.
این مقام مسئول با اعلام اینکه آلودگی های ایجاد شده در بخش حمل و نقل هم صرفا به دلیل بالا بودن تعداد خودروها بوده و ربطی به بنزین آلوده ندارد، بیان کرده بود: در مجموع با راه اندازی فازهای جددی پارس جنوبی و افزایش تولید گاز امکان تحویل گاز بیشتر به صنایع و نیروگاههای کشور فراهم خواهد شد.
* مطالب و دیدگاههای درج شده در سایت نظر شخصی نویسنده آن بوده و لزوماً دیدگاه مسئولین زیست بوم نمیباشد.
نویسنده: mannane
׀ تاریخ: پنج شنبه 21 دی 1391برچسب:,
تاریخ انتشار: ۲۰ دی, ۱۳۹۱
محمدعلی الله قلی زیست بوم/ محمدعلی الله قلی*: امسال هم در ادامه زمستان های ٣ سال گذشته قوهای مهاجر برای چهارمین سال به منطقه فریدونکنار و سرخرود مازندران آمدند البته با ٢ تفاوت عمده، یک؛ اینکه امسال قو ها یک ماه زودتر به این منطقه مهاجرت کردند و دوم اینکه بر خلاف سالهای قبل که به مرور به جمعیت شان اضافه می شد این بار یکباره بیش از ٣٠٠٠ بال قو در شالیزارهای منطقه فرود آمدند که این پدیده، صحنه شگفت انگیز و در عین حال نگران کننده ای را پدید آورده است و احتمال می رود که در آینده نزدیک جمعیت های بیشتری نیز به جمعیت فعلی اضافه شوند.
این درحالی است که کل این منطقه به دلیل وجود شکارچی ها غیرمجاز از مازندران به شدت برای قوها و سایر پرندگان مهاجر ناامن می باشد.
قوها برای سال چهارم این محدوده (شالیزارهای روستا وزراء محله واقع در سرخرود) را برای زمستان گذرانی انتخاب کرده اند که قطعا دلیلی به جز امنیت این منطقه کوچک برایشان موجب این انتخاب نشده است.
درحال حاضر شالیزارهای منطقه سرخرود و فریدونکنار مملو از قوهای سرمازده و گرسنه هستند اما فقط بخش کوچکی از شالیزارهای این منطقه امنیت لازم را برای حضور قو ها دارند و آن شالیزارها واقع در روستای وزراء محله اند .
همانند گذشته سعی بر این است که این امنیت در کنار تامین غذا برای قو ها در این منطقه حفظ شود و به این ترتیب قو ها نیاز به جابجایی از این محدوده امن و پرواز به سایر نقاط را نداشته باشند.
منطقه سرخرود که محل تمرکز اصلی قوها میباشد از نظر مدیریت مناطق زیر نظر اداره محیط زیست محمودآباد می باشد. این اداره در حال حاضر به جز مدیر اداره فقط ٢ نفر کارمند دیگر دارد که هر ٢ نفر به همراه مدیرشان به شکل شبانه روزی حتی روزهای جمعه برای حفظ قوها در تلاش هستند و این در نوع خود در مقایسه با عملکرد سایر ادارات محیط زیست در سراسر ایران بی سابقه می باشد. گفتنی است مساحت حوزه استحفاظی این اداره با سه نفر کارمند بیش از ۵٠٠ هزار هکتار است.
متاسفانه با وجود همه این تلاش ها گزارش های متعدد و روزانه ای از شکار قو ها وجود دارد و تاکنون تعدادی از آنها به اشکال مختلف شکار شده اند. از دوستان علاقه مند به حفظ طبیعت و حیات وحش تقاضا می شود مانند سالهای گذشته برای خرید ذرت و گندم، به جهت غذا رسانی و حفظ قو ها در این محدوده امن و جلوگیری از پخش شدن بیشتر قو ها “هرچند ناچیز” به ما یاری رسانند.
تمامی هزینه های حضور افراد داوطلب برای تامین غذای قو ها به عهده خود این افراد می باشد و همه کمک های شما صرفا برای خرید غلات هزینه خواهد شد. در صورت تمایل هر یک از افراد علاقمند به اطلاع از روند کار فاکتورهای خرید غلات همواره آماده ارایه خواهند بود.
همچنین شما می توانید خودتان به منطقه سفر کرده و اقدام به خرید ذرت یا گندم کنید و سپس با هماهنگی کیسه ها را در انباری که در روستای وزراء محله سرخرود، نزدیک محل قو ها توسط یکی از دوستان به هدف نگه داری دانه ها قبل از پخش در اختیار ما قرار داده شده است بگذارید و همزمان با ما در پخش دانه ها که معمولا یک روز در میان قبل از غروب آفتاب می باشد همراه باشید.
قطعا این غذا دادن دستی تا زمانی که قوها به زیستگاه های جوجه آورییشان باز گردند جان صد ها بال از آنها را نجات میدهد و علاوه برقو ها، تعداد نه چندان کمی از سایر انواع اردک ها و غازهای وحشی نیز در کنار قو ها از این دانه ها تغذیه خواهند کرد و طبعا کمتر شکار خواهند شد.
سال گذشته تنها باقیمانده نژاد غربی «درنای سیبری» که یک درنای بزرگ نر است و چند سالیست که تنها برای زمستان گذرانی به این منطقه می آید ٢۵ روز آخر زمستان را تمامًا در بین قو ها گذراند که این خود به تنهایی شاهدی بر تلاش مامورین این منطقه خصوصا همکار و دوست عزیزم مهدی گلی نازنین در حفظ امنیت این محدوده می باشد.
در حال حاضر بیش ازهر زمان دیگری با توجه به اینکه جمعیت قو ها نسبت به ظرفیت زیستگاه فعلی شان بسیار زیاد می باشد و غذای کافی برای این جمعیت در دسترس شان نیست، یاری رسانی شما برای بقا این پرندگان زیبا اقدام بسیار شایسته ای خواهد بود.
این همان زمانیست که ما باید با پخش غذا به شکل مستمر قوها را در این محل امن، در کنار مامورین محیط زیست بدون حضور فرصت طلبان نگاه داریم. قوهای تازه از راه رسیده به سرعت مشغول خوردن این تنها منبع غذائی هستند و آن زمان دور نیست.
علاقمندان جهت دریافت اطلاعات بیشتر و همچنین آگاهی از نحوه ارسال کمک های خود می توانند با شماره تلفن ۷۳ ۱۵ ۱۷۷ ۰۹۱۲تماس حاصل فرمایند.
*فعال محیط زیست
نویسنده: mannane
׀ تاریخ: پنج شنبه 21 دی 1391برچسب:,
فناوری های نوین زیست محیطی حمایت می شوند
تاریخ انتشار: ۲۰ دی, ۱۳۹۱
محمدی زاده در زیست بوم: رییس سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر حمایت از فناوری های نوین زیست محیطی در کشور گفت: این سازمان با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و پارک های علم و فناوری به دنبال تجاری سازی و تولید انبوه فناوری ها نوین زیست محیطی است.
ˈ به گزارش زیست بوم، محمد جواد محمدی زاده ˈ روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا افزود: باید با برنامه ریزی های اصولی و حمایت از نهادهای زیست محیطی تلاش کنیم فناوری های نوین زیست محیطی در عرصه های مختلف صنعت و جامعه به کار گرفته شود.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر سازمان محیط زیست برای تولید انبوه فناوری هایی همچون ˈ ماسک نانویی ˈ و ˈ دستگاه جاذب ریزگردهاˈ با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تفاهم نامه ای امضا کرده است.براین اساس یک شرکت دانش بنیان با حمایت سازمان محیط زیست به منظور تولید انبوه ماسک های نانویی ایجاد شده که هم اکنون مشغول تولید این ماسک ها است .
به گفته وی برپایی نمایشگاه های مختلف زیست محیطی در کشور عرصه مناسبی برای ارایه فناوری های زیست محیطی است که توسط شرکت های دانش بنیان داخلی به دست آمده اند . سازمان محیط زیست تلاش می کند ضمن شناسایی این فناوری ها ، به دنبال تجاری سازی و تولید انبوه آنها باشد.
محمدی زاده همچنین برقراری ارتباط بین بهره برداران و تولید کنندگان فناوری های نوین در بخش محیط زیست را جزو برنامه های سازمان حفاظت محیط زیست دانست و گفت : طرح های فناورانه زیست محیطی که مرحله پایلوت و آزمایشی را پشت سر گذاشتند و دارای کیفیت لازم برای تولید انبوه هستند ، با حمایت سازمان محیط زیست ، تجاری سازی می شوند.
* مطالب و دیدگاههای درج شده در سایت نظر شخصی نویسنده آن بوده و لزوماً دیدگاه مسئولین زیست بوم نمیباشد.
نویسنده: mannane
׀ تاریخ: پنج شنبه 21 دی 1391برچسب:,
تاریخ انتشار: ۲۰ دی, ۱۳۹۱
شاعری زیست بوم: معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست در نشست خبری هفته هوای پاک گفت:هفته هوای پاک از ۲۴ دی ماه لغایت ۲۹ دی ماه با شعار صنعت پاک و هوای پاک نامگذاری شده است .
به گزارش زیست بوم و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست (پام): وی افزود: مراسم آغازین این هفته در مدارس سراسر کشور با حضور مسئولین آموزش و پرورش معلمان ، مدیران و دانش آموزان اجرا خواهد شد.
وی از برگزاری همایش تجلیل از ۱۲۰ واحد صنعتی و خدماتی سبز در روز دوم هفته هوای پاک خبر داد و افزود: در سالجاری با هدف انطباق صنعت و خدمات کشور با استاندارد های زیست محیطی از اول سال صنایع را پایش کردیم.
وی ادامه داد : بر اساس مدیریت اصول سبز واحد های خدماتی سبز طبق ۱۱ استاندارد سبز معرفی شدند و در روز صنعت سبز و خدمات سبز از آنها تجلیل می شود.
علی محمد شاعری روز سوم هفته هوای پاک را روز طبیعت و هوای پاک عنوان کرد و افزود: در این روز در پارک های سراسر کشور نهال کاری و توسعه فضای سبز با مشارکت تشکل های مردم نهاد و دستگاه های مسئول انجام خواهد شد
قائم مقام سازمان حفاظت محیط زیست اظهار داشت : هر هکتار جنگل بیش از ۶۰ تن ریزگرد را در خود رسوب می دهد و تاثیر زیادی در تعدیل دمای محیط و تلطیف هوا و ایجاد چشم انداز در محیط زیست نقش موثری دارد لذا یک روز به عنوان طبیعت و هوای پاک در هفته هوای پام نامگذاری شده است. با مشارکت همه مردم بریم که سرانه فضایی در جوامع شهری، روستایی بر استانداردهای روز دنیا برسانیم.
برنامه درختکاری در تهران در پارک پردیسان و خجیر و حوالی شهر تهران انجام می شود.
به گفته شاعری به ازای هر نفر ۱ متر مربع افزایش سرانه فضای سبز می بایست داشته باشیم تا به استانداردهای روز دنیا برسیم.
قائم مقام سازمان حفاظت محیط زیست تصریح نمود : سرانه جنگل حدود ۸ هزار متر مربع است این درحالی است که متوسط سرانه جنگل در ایران یک چهارم سرانه جهان است.
وی تاکید کرد: متناسب با برنامه پنجم باید ۵۰۰ هزار هکتار سالانه درختکاری انجام شود تا سطح جنگل کشور از حدود ۷ درصد به ۱۰ درصد مساحت کل کشور برسانیم.
وی با بیان اینکه ۱۶ میلیون هکتار مساحت قابل قبولی برای درختکاری در کشور است افزود: در۵۰-۴۰ سال گذشته سالانه ۱۰۰ هزار هکتار جنگل را در ایران از دست دادیم.
شاعری خاطر نشان کرد: سالانه حدود ۱۰۰ هزار هکتار کل عملیات جنگلکاری ،درختکاری،فضای سبز شهری، عرصه های جنگلی است که با حدود ۲۵ درصد پیش بینی ها و ظرفیت ها داریم کار می کنیم.
وی با اشاره به اینکه طرح جنگلکاری توسط شهرداری تدوین شده است ، افزود: در سال هزینه جنگل کاری هر متر مربع ۳-۲ میلیون است ولی اعتباری که برای آن اختصاص می دهد بسیار اندک است و یک چهارم نیاز کشور در این حوزه بودجه تصویب می شود.
شاعری گفت: حدود ۳۲ میلیارد تومان ردیفی که برای مقابله با بیابان زایی به سازمان جنگلها اختصاص یافته است .
وی با اعلام اینکه ۳-۲ میلیون هکتار بیابان مهار شده و جنگل کاری شده است افزود: اگر قرار است کل ۶ میلیون هکتار بیابان را جنگل کاری شود حداقل سالانه ۲۳۰هزار هکتار جنگل کاری نیاز داریم که کانون های ریزگرد های و ذرات معلق بحرانی را مدیریت کنیم.
در ۴۰ سال گذشته ۳-۲ میلیون هکتار نقاط بحرانی مدیریت شود و ۳ میلیون هکتار هنوز باقی است.
به گفته شاعری ۴ میلیون هکتار جنگل طی ۵۰ سال گذشته در ایران از بین رفته است .
شاعری ادامه داد : وسعت جنگلها با تاج پوشش ۵ درصد ۲/۱۴ هکتار است و روند حفاظت جنگلها در کشور بهبود یافته و روند تخریب کاهش یافته است ومساحت جنگل کاری در کشور افزایش پیدا کرده است.
شاعری خاطر نشان ساخت: ایران بعد از چین رتبه دوم در زمینه بیابان زدایی است .در ۶-۵ سال گذشته بخش عظیمی ازعوامل تخریب جنگل ها را مهار کردیم.
به گفته شاعری این ۶ میلیون هکتار بیابان به عنوان کانون های بحران در استانهای کرمان ، یزد ، بوشهر، اهواز، زابل توزیع شده است که ارتباط تنگاتنگی با محدود شدن منابع آب دارد .۷۰ در صد کشور با شرایط بیلان منفی در رابطه با منابع آب به سر می برد.
شاعری روز چهارم هفته هوای پاک را روز قانون و حفاظت از هوای پاک عنوان کرد و افزود: در این روز دیدار هایی با مقامات قوه قضاییه ، هیات رییسه مجلس خواهیم داشت .
وی از اختصاص شعبه ویژه ای برای تخلفات زیست محیطی خبر داد و افزود: مدیریت منابع آلاینده و کنترل منابع آلاینده نیز روز پنجم هفته هوای پاک نامگذاری شده است.
قائم مقام سازمان حفاظت محیط زیست گفت: لغو طرح ممنوعیت تردد زوج و فرد خودروها از در منازل که از امروز به مرحله اجرا در آمد تصمیمی اشتباه بود.
علی محمد شاعری افزود: در زمینه لغو طرح ممنوعیت تردد زوج و فرد خود روها که امروز صورت گرفت با سازمان محیط زیست هیچ گونه هماهنگی به عمل نیامد و این در حالی بود که سازمان حفاظت محیط زیست معتقد است این طرح می بایستی تا اطلاع ثانوی ادامه می یافت.
وی اظهار داشت: بر اساس پیش بینی سازمان هوا شناسی از روز یکشنبه هفته آینده دوباره جو ناپایداری بر شهر تهران حاکم می شود که تا آخر هفته ادامه دارد و بنابراین حفظ نکات ایمنی همچون عدم تردد خودروهای دودزا و اجرای طرح زوج و فرد از در منازل الزامی است.
شاعری ادامه داد: پیش بینی ها نشان می دهد تا اوایل بهمن ماه شرایط پایداری هوا و پدیده وارونگی خواهیم داشت که تنها راه مقابله با آن این است که سازمان ها و نهادها به وظایف خود عمل کنند و مردم هم مانند گذشته همکاری خوبی داشته باشند.
وی افزود: سازمان محیط زیست به استانداری تهران پیشنهاد داد تا طرح ممنوعیت تردد زوج و فرد خودروها از در منازل از فردا از سرگرفته شود.
قائم مقام سازمان حفاظت محیط زیست گفت: دراین هفته برای مقابله با آلودگ
ی و پدیده وارونگی هوا در تهران اقدامات خوبی صورت گرفت که متوقف شدن فعالیت های عمرانی شهری که منشاء گرد و غبار هستند از جمله این اقدامات است.
وی افزود: منشاء ۳۰ درصد از ذرات معلق تا ۱۰ میکرون فعالیت های عمرانی شهری است و ۷۰ درصد بقیه منشاء صنعتی دارد.
شاعری به متوقف کردن صنایع آلاینده اطراف شهر تهران اشاره کرد و گفت: در این هفته بیش از ۱۰۰ واحد صنعتی آلاینده تعطیل شده است.همچین نیروگاههای اطراف شهر تهران را موظف کرده ایم تا از سوخت گاز به جای مازوت استفاده کنند که متاسفانه فقط نیروگاه شهید ˈ منتظر قائم ˈ به تدریج سوخت گاز را جایگزین سوخت مازوت کرده است .نیروگاه های دیگر به دلیل اینکه مخزن سوخت مناسبی ندارند تاکنون در این زمینه اقدامی نکرده اند .
شاعری یادآور شد: نیروگاههایی که آلودگی ایجاد می کنند جریمه خواهند شد و این در حالی است که تاکنون جریمه ای از این نیروگاههادریافت نشده بود تاکنون اجرا نشده بود.
شاعری تاکید کرد: با این اقدامات صورت گرفته توانستیم وضعیت هوا را در شرایط هشدار نگهداریم و امیدواریم با ادامه این اقدامات شرایط هوا به وضعیت اضطرار نرسد.
معاون انسانی سازمان حفاظت محیط زیست به تولید و استفاده از انرژی های نو تاکید کرد و گفت: بر اساس قانون برنامه پنجم باید ۲۰ درصد تولید انرژی در کشور از انرژی های نو باشد که گام کشور به سوی انرژی هسته ای یکی از این اقدامات است.
وی به آمار مقایسه ای گازهای آلاینده هوا از ۱۰ سال گذشته تاکنون اشاره کرد و افزود: میزان گاز منو اکسید کربن ۸۵ درصد ، دی اکسید گوگرد ۵۸ درصد و اکسید نیتروژن ۴۲ درصد در شهر تهران کاهش یافته است.
شاعری تاکید کرد: در حال حاضر مشکل ما ذرات معلق هستند که از پنج منشاء سوخت ، خودرو ، صنعت ، مصارف خانگی و فعالیت های عمرانی شهری تولید می شوند.
وی همچنین به میزان بنزن موجود در بنزین اشاره کرد و گفت: میزان بنزن موجود در بنزین پنج درصد است در حالی که باید به یک درصد کاهش یابد که فقط با تولید بنزین یورو ۴ و ۵ امکان پذیر است و به عبارتی میزان بنزن موجود در بنزین پنج برابر حد مجاز است.
* مطالب و دیدگاههای درج شده در سایت نظر شخصی نویسنده آن بوده و لزوماً دیدگاه مسئولین زیست بوم نمیباشد.
نویسنده: mannane
׀ تاریخ: پنج شنبه 21 دی 1391برچسب:,
به لحاظ استانداردهای جهانی شش میلیون هکتار کمبود جنگل داریم
۲۰ دی ۱۳۹۱
دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران: معاون دفتر امور منابع جنگلی سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: بر اساس قانون افزایش بهرهوری بخش کشاورزی و منابع طبیعی به لحاظ استانداردهای جهانی شش میلیون هکتار جنگل کمبود داریم.
کامران پورمقدم در گفتوگو با خبرگزاری ایسنا افزود: بر اساس این قانون، دولت موظف است طی ۱۰ سال سرانه جنگل را از ۱۷۰۰ مترمربع به ۲۵۰۰ مترمربع افزایش دهد.
به گفته وی طرح ویژهای در قالب ماده ۱۵ قانون افزایزش بهرهوری بخش کشاورزی و منابع طبیعی در سازمان جنگلها تهیه شده است که برای عمل به آن علاوه بر خود سازمان جنگلها، بخشهای مختلف کشور درگیر میشوند.
پورمقدم افزود: جنگلکاری، درختکاری و تامین و توزیع نهال که حدود ۵۵ درصد از حجم عملیات را به خود اختصاص میدهد، به سازمان جنگلها و ۴۵ درصد باقی آن به دستگاهها و ارگانهای دولتی و غیر دولتی مختلف شامل شهرداریها و وزارتخانه مربوطه میشود که همه آنها باید تا زمان مقرر به تعهداتشان عمل کنند.
معاون دفتر امور منابع جنگلی سازمان جنگلها و مراتع و آبخیزداری کشور با بیان اینکه مهمترین مشکل برای دستیابی به این هدف، کمبود اعتبارات است، افزود: امیدواریم بتوانیم برای پیشبرد این طرح تخفیفهای لازم را از بخش دولتی دریافت کنیم، زیرا اعتباراتی که تاکنون به ما اختصاص داده شده با حجم عملیاتی که در پیش داریم متناسب نیست.
منبع : http://www.iew.ir/1391/10/20/5971
نویسنده: mannane
׀ تاریخ: پنج شنبه 21 دی 1391برچسب:,
مرگ یک شکارچی با شلیک شکارچی دیگر / در تاریکی جنگل تصور کردم دوستم حیوان وحشی است
۱۸ دی ۱۳۹۱
دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران: فرمانده انتظامی انزلی گفت: یکی از دو شکارچی که در مرداب انزلی به دنبال شکار بودند با شلیک گلوله دیگری را از پای درآمد.
به گزارش خبرگزاری فارس از انزلی، رحیم شعبانی عصر امروز در جلسه انتظامی این شهرستان درباره مصدومی که از ناحیه سینه، شکم، گلو و ران پا مورد اصابت گلولههای ساچمهای اسلحه شکاری قرار گرفته و برای مداوا به بیمارستان منتقل شده بود، اظهار کرد: این مصدوم قبل از فوت در تحقیقات ماموران انتظامی مستقر در بیمارستان گفت که حین شکار در مرداب و پیاده شدن از قایق به دلیل سهلانگاری در نحوه حمل سلاح، با شلیک اسلحه مصدوم شده است.
وی ادامه داد: از آنجا که وضعیت مصدوم وخیم بود، تلاش پزشکان برای درمان مصدوم موثر واقع نشد و قربانی در بیمارستان فوت کرد.
این مسئول با بیان اینکه کارآگاهان آگاهی انزلی با توجه به اظهارات مشکوک قربانی تحقیقات خود را برای روشن شدن این موضوع آغاز کردند، اذعان کرد: تحقیقات کارآگاهان، تکذیب اظهارات متوفی را اثبات کرد و فاصله اصابت گلوله حدود ۳۰ متر تعیین شد.
وی گفت: گروههای عملیاتی در سیر تحقیقات تکمیلی خود به دوست قربانی که وی را به بیمارستان منتقل کرده بود مشکوک شدند و با دستگیری وی به راز تکذیب اظهارات این شکارچی قبل از فوتش پی بردند.
شعبانی افزود: متهم مذکور در تحقیقات پلیسی به غیر عمد بودن عمل خود و با تصور اینکه دوستش در تاریکی جنگل حیوان وحشی است، او را مورد شکار خود قرار داده است، اعتراف کرد.
وی یادآور شد: این متهم با تشکیل پرونده و اسلحه کشف شده به مقام قضایی معرفی و به اتهام قتل غیرعمد راهی زندان شد.
نویسنده: mannane
׀ تاریخ: پنج شنبه 21 دی 1391برچسب:,
برای نخستین بار از پلنگ ایرانی در منطقه حفاظت شده گنو تصویر برداری شد
۱۹ دی ۱۳۹۱- منبع : http://www.iew.ir/1391/10/19/5952 -
دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران: به گزارش روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست هرمزگان پلنگ ایرانی در منطقه حفاظت شده گنو برای اولین بار توسط دوربین تله ای به تصویر کشیده شد.
این نخستین بار است که از پلنگ ایرانی در منطقه حفاظت شده گنو بوسیله دوربین تله ای تصویر برداری شده است. در منطقه حفاظت شده گنو از مدتها قبل، حضور پلنگ بوسیله آثار و نمایه ها محرز شده بود ولی سرانجام با تلاش مداوم کارشناسان با نصب مکرر دوربین های تله ای، عکسی از این جانور با اهمیت و در معرض خطر توسط این دوربین ها به ثبت رسید.
نویسنده: mannane
׀ تاریخ: پنج شنبه 21 دی 1391برچسب:,
سبزپرس مسدود شد
ايرن- پايگاه خبري فضاي سبز و محيط زيست ايران، سبز پرس، از سوي نهاد ناظر بر فعاليت پايگاههاي خبري و ظاهرا در پي شکايت سازمان حفاظت محيط زيست مسدود شد.
به گزارش خبرگزاري محيط زيست ايران فيلترينگ سبزپرس در شرايطي صورت مي گيرد که طي هفته هاي گذشته سازمان حفاظت محيط زيست اقدام به شکايت از مژگان جمشيدي سردبير و مدير اين سايت کرده و بر اساس همين شکايت خانم جمشيدي تهديد به بازداشت هم شده است. جمشيدي از روزنامه نگاران پيشکسوت و خوشنام حوزه محيط زيست به شمار آمده و سبزپرس نيز در دوره فعاليت خود صرفا بر انعکاس اخبار محيط زيست متمرکز بوده است و اين نخستين بار است که اين پايگاه خبري مورد فيلترينگ قرار مي گيرد. مديريت کنوني سازمان حفاظت محيط زيست در ماههاي اخير چند روزنامه نگار ديگر حوزه محيط زيست را نيز تهديد به پيگرد قضايي کرده است.
انتهای خبر // www.iren.ir // ایرن
نویسنده: mannane
׀ تاریخ: دو شنبه 18 دی 1391برچسب:,
پاريس
درصورت اجراي طرح زيست محيطي خاموشي
پاريس ديگر شهر نور نخواهد بود
با ورود پاريس به تاريکي ،اين شهر، شهرت جهاني خود را به عنوان 'شهر نور' ازدست ميدهد. تاريکتر شدن عروس جهان بر اساس ملاحظات زيستمحيطي انجام ميشود.
با اجراي فراگير طرح خاموشي و ممنوعيت چراغاني در شب، پاريس لقب افسانهاي خود را به عنوان "شهر نور" از دست ميدهد
به گزارش CHN و به نقل از بلومبرگ، پاريس شهرت افسانهاي خود را به عنوان "شهرهميشه روشن" ممکن است به زودي به دليل اجراي طرح ممنوعيت روشنايي چراغها در ساعات شب، که براساس هدفها ي زيستمحيطي مطرح شده، از دست بدهد.
طبق اين پيشنهاد که از سوي وزير انرژي و محيط زيست فرانسه مطرح شده ، قرار است چراغهاي داخل و خارج فروشگاهها ؛ ادارهها وساختمانهاي عمومي و دولتي از جمله فروشگاه مشهور "لوي ويتون" و يا خيابان شانزه ليزه از ساعت 1 نيمه شب تا 7 صبح خاموش شوند.
اين طرح که ابتدا ازسوي رييسجمهور قبلي فرانسه مطرح شده بود، در راستاي طرح فرانسه در همکاري با برنامه کاهش 20 درصدي کربن تا سال 2020 ارائه شده است
اين طرح که ازسوي وزير انرژي و محيط زيست فرانسه با عنوان رياضت و متانت، قرار است در سراسر شهرها و روستاهاي اين کشور به اجرا درآيد، تاکنون با موج اعتراضهاي شديد از سوي صاحبان کسب و کار و تجارت ونيز فعالان گردشگري پاريس مواجه شده است.
اين طرح که ابتدا ازسوي رييسجمهور قبلي فرانسه مطرح شده بود، در راستاي طرح فرانسه در همکاري با برنامه کاهش 20 درصدي کربن تا سال 2020 ارائه شده است.
اين طرح هم اکنون مورد بحث و بررسي است و گفته مي شود مناقشات شديدي را در پي خواهد داشت. فعالان گردشگري به ويژه اعتراض دارند که اين طرح، پاريس را به يک موزه مبدل ميکند که پس از غروب آفتاب بخواب ميرود آن هم در شرايطي که بازارهاي لندن و مادريد و برلين درهمان ساعات، انباشته از جمعيت گردشگران و خريداران است.
انتهای خبر // www.iren.ir // ایرن
نویسنده: mannane
׀ تاریخ: دو شنبه 18 دی 1391برچسب:,
الودگي هوا
تهران در شرايط اضطرار قرار گرفت
صنعت؛متهم سوم آلودگي هواي تهران، سوخت و خودرو متهمان اصلي
مشاور شهرداري تهران در امور محيط زيست با تأکيد بر اينکه خودرو و سوخت دو متهم اصلي آلودگي هوا در تهران هستند، گفت: صنعت سومين متهم آلودگي هواست.
وحيد نوروزي در گفتوگو با فارس به برنامه جامع کاهش آلودگي هوا که در اسفند90 ابلاغ شده است اشاره کرد و گفت: پيشنهاد ميکنيم که دوستان در هفته هواي پاک نشستي با حضور رسانهها و ارگانهاي ذيربط برگزار کرده و گزارش عملکرد يک ساله اين برنامه و تأثير آن به صورت عددي را بيان کنند.
مشاور شهرداري تهران در امور محيط زيست ادامه داد: ايراد برنامه مصوب محيط زيست اين است که عمدتا قابل اندازهگيري و کميسازي نيست و به صورت کيفي در مورد آن صحبت ميکنند بهتر است جلسهاي گذاشته و به صورت کمي اين موضوع را بررسي کنند.
به گفته نوروزي بخشهايي از اين مصوبه اجرا شده ولي بخشهايي مهمي از آن اجرا نشده است.
وي با بيان اينکه بهتر است در سال اول جلوي برخي از مشکلات اين طرح گرفته شود، گفت: اگر نتوانيم جلوي مشکلات را بگيريم معضلاتي در اين زمينه ايجاد ميشود.
مشاور شهرداري تهران در امور محيط زيست با تاکيد بر اينکه خودرو و سوخت دو متهم اصلي آلودگي هوا در تهران هستند، گفت:متهم سوم آلودگي هوا در تهران شناسايي شده است.
وي با بيان اينکه اخيرا صنعت به عنوان متهم سوم در مراحل بازپرسي قرار داشت گفت: نقش صنعت در آلودگي هوا همپاي خودرو و سوخت است.
نوروزي اضافه کرد: صنعت پشت بحث خودرو سنگر گرفته بود و صنعت نقش مهمي در آلودگي هوا دارد.
انتهای خبر // www.iren.ir // ایرن
نویسنده: mannane
׀ تاریخ: دو شنبه 18 دی 1391برچسب:,
مدير کل محيط زيست استان ايلام گفت: متاسفانه به دليل تخريب زيستگاه، شکار بي رويه وعدم توجه به اهميت گونه هاي جانوري هم اينک حيات وحش ايلام تکامل يافته نيست و چرخه غذايي وحوش در بسياري فضاهاي طبيعي، تعادلي نشان نمي دهد.
غلامحسين کاظمي در گفتوگو با خبرنگار محيط زيست ايسنا، اظهار کرد: در برخي نقاط شاهد افزايش جمعيت گونه هايي از وحوش مانند "گراز" که در مواردي زيانبار نشان مي دهد، هستيم. وي حفظ گونه ها و تکاثر آنها از جمله پستانداران در ايجاد تعادل چرخه غذايي بسيار حائز اهميت دانست و در عين حال گفت: نمودار حيات وحش ايلام نشان ميدهد که چرخه غذايي آن در برخي نقاط از طبيعت استان با خلا همراه است که علت آن برداشت غير صحيح از حيات وحش است . مديرکل محيط زيست استان ايلام درباره امکان تبديل گونه اهلي "بز" به وحشي در حيات طبيعي استان ايلام نيز گفت: داده هاي آماري ما نشان مي دهد که اين امکان در برخي زيستگاههاي ايران رخ داده اما در حيات وحش ايلام، رخداد نادري است. کاظمي درباره امکان زندگي قوچ عراق در حيات وحش ايلام نيز گفت: از آنجا که در حيات وحش و عناصر تشکيل دهنده آن، مرزبندي وجود ندارد اين امکان وجود دارد. وي با بيان اينکه در تعيين ردهبندي گونه هايي از قوچ و ميش خلا وجود دارد، گفت: "قوچ عراق" ممکن است در حيات وحش "ايوان، چوار، مهران يا ..." در برخي فصول سال زيست کند که اين شرايط در تکميل چرخه اين نوع پستاندار در ايلام حائز اهميت است .
انتهای خبر // www.iren.ir // ایرن
نویسنده: mannane
׀ تاریخ: دو شنبه 18 دی 1391برچسب:,
هشدار دانشمندان انگليسي:
زيستبوم قطب جنوب را گونه هاي مهاجم تهديد مي کنند
نتايج يک مطالعه جديد نشان داده است که افزايش جمعيت گونههاي مهاجم در منطقه قطب جنوب ميتواند اکوسيستمهاي اين منطقه را که از ميليونها سال پيش تاکنون بکر و دست نخورده باقي ماندهاند، دستخوش تغييرات شديد و چشمگير کند.
به گزارش ايسنا گونهاي پشه در اين منطقه توانسته است حجم زيادي از ريزمغذيها را وارد خاک کند و در نتيجه شکل زندگي و نحوه تکامل گونههاي بومي را تغيير دهد.
گروه کارشناسان مطالعات جوي انگليس در اين مطالعه همچنين متذکر شدند که اين گونههاي مهاجم ميتوانند از شرايط سخت و طاقت فرساي آب و هوايي، جان سالم بدر ببرند و به حيات خود ادامه دهند.
به گزارش بي بي سي، جزئيات اين مطالعه در نشست سالانه انجمن اکولوژي انگليس در بيرمنگام ارائه شده است.
اين کارشناسان ميگويند افزايش تعداد گردشگران و بازديد کنندگان قطب جنوب باعث شده که تعداد بيشتري از گونههاي مهاجم و غير بومي وارد اين منطقه قطبي شود.
کارشناسان انگليسي هشدار دادند که اگر اين روند ادامه پيدا کند، خطر انقراض برخي از گونههاي منحصر به فرد و بومي قطب جنوب تشديد خواهد شد.
آنها تاکيد کردند از آنجا که حشرات، ويژگيهاي فيزيولوژيکي خاص و استثنايي براي بقا و ادامه حيات در شرايط سخت دارند لذا ميتوانند تاثيرات وسيع و بلند مدتي روي اکوسيستمهاي بکر قطب جنوب بر جاي بگذارند.
انتهای خبر // www.iren.ir // ایرن
نویسنده: mannane
׀ تاریخ: دو شنبه 18 دی 1391برچسب:,
روزنامه دنياي اقتصاد هفته پيش پرونده مفصلي منتشر کرد در باره انرژيهاي نو. اما بر خلاف سياق معمول اين روزنامه، در اين پرونده تحليل موضوع از منظر ابعاد اقتصاد سياسي مترتب بر آن ديده نمي شود.
ماجرا اين است که از چهار سال پيش متعاقب ورود اوباما به کاخ سفيد توسعه انرژيهاي نو و سرمايه گذاري افزونتر در اين باره به عنوان راهي براي مهار تروريسم در دستور کار آمريکا قرار گرفت. آنچنانکه پنج تن از اعضاي کابينه اوباما در ساليان گذشته يا مستقيما متخصص انرژيهاي نو بوده اند و يا در سوابق شغلي آنها مواردي از همکاري با پروژه هايي مرتبط با اين موضوع وجود دارد. انگاره اوباما و دستيارانش اين است که اسامه بن لادن و معمر قذافي و ايمن الظواهري و القاعده و شماري ديگر ازدولتها و گروههاي مستعد ستيز خشونت طلبانه با حوزه شمال محصول تنعم بي زحمت و بي حساب و کتابي است که نفت نصيب خاورميانه ايها کرده است و اگر به جاي در خانه نشستن و نفت فروختن آنها هم مجبور به تعامل جدي و روزمره با جهان آزاد شوند کمتر فيلشان ياد بنيادگراييهاي خشونتبار خواهد کرد. به همين دليل برخي طرفداران محيط زيست گمان مي کنند که تمرکز ويژه دولت اوباما براي کاهش مصرف نفت و سوختهاي فسيلي در جهان عمدتا انگيزه سياسي دارد و حفظ محيط زيست و مهار پديده جهان گرمايي در اين باره نقش يک بهانه محکمه پسند را بازي مي کند. البته هيچکس از کارهايي که در اين باره در چهار سال گذشته انجام شده ناراضي نيست. هم اکنون انرژي خورشيدي خيلي ارزانتر از قبل شده و انتظار مي رود تا دو سال ديگر به منبع تامين هفتاد درصد مصرف خانگي انرژي در شهرهاي جهان تبديل شود. خودروهاي برقي که تا پيش از اين گران بوده و کارکردي بسيار ضعيفتر از خودروهاي بنزيني داشتند روز به روز ارزانتر و قويتر مي شوند. هم اکنون مشهورترين برندهاي خودروسازي جهان بر توليد خودروهاي برقي متمرکز شده اند و حتي پيش بيني شده تا پنج سال ديگر در اروپا و آمريکا شمار خودروهاي برقي از خودروهاي بنزيني افزونتر شود. اوباما در نطق پيروزي اخير خود در انتخابات هم از قطع واردات نفت به عنوان يکي از مهمترين اهداف خود در چهار سال آينده نام برد. وي تاکيد کرد سرمايه گذاري بر توسعه انرژيهاي پاک و غير فسيلي باز هم افزايش خواهد يافت.
و اما اين ماجرا چه نسبتي با کشور ما پيدا مي کند؟ اينکه غرب مي خواهد توي سر نفت بزند البته بر چشم انداز اجتماعي و اقتصاد سياسي ما به شدت تاثير خواهد گذاشت. و قطعا آثار کوتاه مدت و بلند مدت آن بسيار متفاوت خواهد بود. همانقدر که هراس برانگيز است شايد اميدبخش هم باشد. بسته به اينکه شما از چه منظري به موضوع نگاه کنيد.
انتهای خبر // www.iren.ir // ایرن
نویسنده: mannane
׀ تاریخ: دو شنبه 18 دی 1391برچسب:,
مروری بر مهمترین رویدادها و اکتشافات زیستمحیطی در سال ۲۰۱۲
سال ۲۰۱۲ میلادی نیز همانند سالهای قبل با مجموعهای از رویدادها، برنامهها، مشکلات و اکتشافات زیست محیطی به پایان رسید.
به گزارش ایسنا طوفان سهمگین و مرگبار سندی در آمریکا، ذوب شدن بی سابقه حجم زیادی از صفحه یخی عظیم گرینلند و شیوع قارچ مخرب و کشنده در میان انبوهی از درختان زبان گنجشک در انگلیس از جمله جنجال برانگیزترین پدیدههای محیط زیستی سال ۲۰۱۲ بودند.
به گفته فعالان محیط زیست و کارشناسان بین المللی حفاظت از طبیعت، مشکلات و بحرانهای اصلی محیط زیستی در جهان امروز باید هرچه زودتر مورد توجه قرار گرفته و اقدامات لازم برای مقابله با آنها صورت گیرد تا کودکان ما و نسلهای آتی بتوانند وارث سیارهای پایدار به لحاظ اکولوژیکی و آیندهای سازگار با محیط زیست باشند.
با وجود فوریت و ضرورت رسیدگی به این امر مهم و اهمیت جدی مبارزه برای جلوگیری از تشدید بحرانهای زیست محیطی، هنوز اکثر دولتها نفع خود و مصلحت سیاسی را بر رعایت حقوق محیط زیستی تمام موجودات زنده در سیاره زمین و اقدامات پیشگیرانه ضروری برای کنترل این بحرانها ترجیح میدهند.
براساس این گزارش، پدیدهها و رویدادهای مختلف زیست محیطی در سالی گذشت، طیف گستردهای از موضوعات شامل آلودگیهای محیط زیستی، برگزاری چندین اجلاس بین المللی مهم درباره تغییرات جوی و حفاظت از طبیعت و حیات وحش، اقدامات مهم برخی از کشورها با هدف حفاظت موثرتر از محیط زیست، انتشار گزارشات و اخباری از پدیدههای منفی و ناخوشایند زیست محیطی و نیز اخبار تاسف بار مرتبط با انقراض گونههای کمیاب و ارزشمند و بالاخره کشف چندین گونه جدید جانوری و گیاهی را دربرمیگیرد.
در این گزارش فهرستی از مهمترین پدیدهها و موضوعات بحث برانگیز زیست محیطی در سال ۲۰۱۲ میلادی ارائه شده که عبارتند از:
آلودگیهای زیست محیطی در سالی که گذشت؛
در سال ۲۰۱۲ میلادی سازمان صلح سبز، آلودگیهای حاصل از لاشه یک کشتی ایتالیایی را شناسایی کرد. این سازمان هشدار داد که مواد شیمیایی حاصل از لاشه این کشتی تفریحی وارد آبهای دریای اطراف جزیره ایتالیایی و زیبای گیگلیو شده است. این در حالی است که وزارت محیط زیست ایتالیا ادعا کرد که حجم این آلودگی شیمیایی چندان قابل توجه و مهم نیست. صلح سبز که این بررسی تحقیقاتی را بین ۱۵ تا ۱۸ ماه فوریه سال ۲۰۱۲ در گیگلیو انجام داده همچنین اعلام کرد آثاری از وجود هیدروکربن در آب شرب حاصل از کارخانه شیرین کننده آب دریا در این جزیره مشاهده شده است.
از سوی دیگر خبرگزاری فرانسه به نقل از کارشناسان محیط زیستی در آمریکا اعلام کرد که آثار مواد رادیواکتیو حاصل از نیروگاه هستهای فوکوشیما در جلبکهای قهوهای سواحل غربی امریکا مشاهده شده است. در همین رابطه شرکت برق توکیو نیز در گزارش سال ۲۰۱۲ خود اعلام کرد که نشتی حاصل از نیروگاه هستهای فوکوشیما به اقیانوس آرام سرازیر شده است. بر اساس این گزارش حدود ۱۲ تن آب حاوی مواد رادیواکتیو از نیروگاه هستهای از کار افتاده فوکوشیما به بیرون نشت کرده و به داخل اقیانوس آرام ریخته است.
خبرگزاری فرانسه هم چنین در گزارش دیگری اعلام کرد که در سال ۲۰۱۲ میلادی مقامات روسیه از یک مورد نشتی نفت در منطقه قطب شمال این کشور خبر دادند که منطقهای به وسعت تقریبا ۸۰۰۰ متر مربع را دربرگرفته است. این مورد نشتی نفت در حوزه نفتی Nenets رخ داد و موجب شد که نفت خام حدود ۳۷ ساعت متوالی بدون کنترل از یک چاه قدیمی فوران کند.
همچنین از دیگر آلودگی محیط زیستی در سال ۲۰۱۲ میلادی میتوان به ایجاد یک «چاله گرمایی» حاصل از آلودگیهای هوایی اخیر در ایالتهای شرقی آمریکا اشاره کرد که در بروز تغییرات جوی در این نواحی نقش داشته است. کارشناسان مطالعات جوی در دانشگاه هاروارد تشریح کردند که این «چاله گرمایی» مانند یک محفظه سرد عمل میکند که اثرات پدیده گرایش جهانی را به طور موقت مخفی میکند و سبب بروز تغییرات جوی مهم میشود.
در نیجریه نیز مقامات محلی این کشور، یک کمپانی نفتی بزرگ ایتالیایی را به عدم واکنش سریع و به موقع نسبت به حادثه نشتی نفت از یکی از خط لولههای این کمپانی متهم کردند. نشتی نفت حاصل از این خط لوله، بخش وسیعی از رودخانهها و مزارع این ناحیه را آلوده کرد.
همچنین در این سال صیادان، دانشمندان، فعالان و طرفداران حمایت از محیط زیست در گزارش جامعی هشدار دادند که دو سال پس از وقوع فاجعه بیسابقه نشتی نفت در آبهای ساحل خلیج امریکا مربوط به فعالیتهای شرکت نفتی BP، پیامدهای مرگبار و آلوده کننده این فاجعه هنوز به پایان نرسیده و ممکن است تا مدت زمان بیشتری نیز ادامه پیدا کند. از جمله این پیامدهای خطرناک و مرگبار میتوان به مرگ مرموز تعداد زیادی از دلفینها اشاره کرد و یا صخرههای مرجانی پوشیده از نفت که در اعماق آبهای این منطقه در حال تلف شدن و نابودی هستند. این صیادان و کارشناسان محیط زیستی در عین حال میگوها و خرچنگهای نابینایی را در این منطقه پیدا کردند که روی پوستههای آنها حفراتی دیده میشد.
مهمترین اجلاسهای بین المللی جوی و زیست محیطی در سال ۲۰۱۲
در سال گذشته مرحله بعدی مذاکرات جهانی تغییرات جوی با هدف بررسی اقدامات لازم برای مقابله با پدیده گرمایش زمین در بن برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، در این مذاکرات کشورهای فقیر و ثروتمند گردهم آمدند به این امید که برای دسترسی به اهداف کاهش گازهای گلخانهای و در نتیجه متوقف ساختن روند گرم شدن سیاره زمین به نتایج موافقی دست پیدا کنند. اما بار دیگر این دور از مذاکرت جوی سازمان ملل نیز بدون نتیجه گیری مطلوب درباره نحوه تقسیم وظایف و مسوولیتهای هر کشور برای مقابله با پدیده گرمایش جهانی، خاتمه یافت.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، کارشناسان زیست محیطی معتقدند علت اصلی عدم موفقیت برای نتیجه گیری قطعی در این مذاکرات این است که دولتهای جهان هنوز بر سر این مساله که کدام کشورها فقیر و کدام کشورها ثروتمند هستند، به توافق نرسیدهاند.
یکی دیگر از نشستهای مهم بین المللی در سال ۲۰۱۲ میلادی اجلاس ریو+۲۰ بود که با هدف بحث و تبادل نظر در زمینه توسعه پایدار از تاریخ ۲۰ لغایت ۲۲ ژوئن در شهر ریو دوژانیرو در برزیل و با حضور بیش از ۳۰ نفر از سران کشورها، دولتها و هزاران نفر از رهبران بخشهای تجاری و جامعه مدنی برگزار شد. هر چند قرار بود در این اجلاس سران جهان به جستجوی راه کاری موثر برای کمک به سیاره زمین و نجات آن بپردازند اما این اجلاس بین المللی نیز با موجی از نارضایتی پایان یافت.
کنفرانس سازمان ملل در عرصه توسعه پایدار در حالی به پایان رسید که مذاکره کنندگان و مقامات دولتهای جهان پس اتمام نشستها، تلاشهای خود را در جهت دستیابی به یک جمع بندی مفید و پیشرفتی موثر در مسیر تحقق اهداف توسعه پایدار ناموفق دیدند. چ
در سال ۲۰۱۲ همچنین بزرگترین کنگره جهانی حفاظت از طبیعت در کره جنوبی برگزار شد و بیش از ۸۰۰۰ کارشناس و مقام رسمی از حدود ۱۷۰ کشور مختلف در جزیره «ججو» گردهم آمدند تا به تبادل نظر درباره برخی از مسائل و مشکلات محیط زیستی بپردازند. در این اجلاس اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت بر اجرای طرح «سرمایه گذاری در بخش امرار معاش» تاکید کرد. از موضوعات دیگر توافق شده در این کنگره بحث «تقویت طبیعت» و کمک گرفتن از آن برای ایجاد اکوسیستمهای مقاومتر و نیز مردم و جوامع و اقتصاد سالمتر بود.
بعلاوه در این سال دور دیگری از مذاکرات جوی سازمان ملل در پایتخت قطر برگزار شد که مهمترین دستاورد این اجلاس، توافق بر سر تمدید پروتکل کیوتو بود. در اجلاس دوحه نزدیک به ۲۰۰ کشور حاضر در مسیر تلاش برای کنترل پدیده گرمایش جهانی بر سر تمدید پروتکل توکیو به توافق رسیدند.
اقدامات مهم کشورهای مختلف در جهت حفاظت از محیط زیست
از مهمترین اقدامات و تمهیدات در جهت حفاظت از طبیعت و حیات وحش در سال ۲۰۱۲ میتوان به برنامه چین برای حفاظت از گونه کمیاب میمونهای طلایی، ایجاد پارک ملی جدید برای حفاظت از کمیاب ترین گربه وحشی جهان موسوم به «پلنگ آمور» در روسیه، ارائه پروژه گسترده استرالیا برای حفاظت از کوآلاها، اقدامات جدی برزیل برای سرکوب قاچاق سودآور حیوانات وحشی، تلاش فعالان صلح سبز برای ممانعت از فعالیت شرکت نفتی شل در قطب شمال، پیشنهاد IUCN برای ثبت چهار شگفتی طبیعی در فهرست میراث جهانی و بالاخره ارائه طرح عظیم استرالیا برای احداث بزرگترین شبکه پارکهای حفاظت شده دریایی اشاره کرد.
مهمترین گونههای در معرض انقراض در سالی که گذشت
به گفته کارشناسان بینالمللی حفاظت از حیات وحش، در سال ۲۰۱۲ میلادی ۹۷ گونه گونه پرندگان دریایی، ۱۴ گونه از پرندگان بومی و کمیاب هند، نوعی پستاندار کمیاب آسیایی موسوم به «سائولا» شبیه به گاوهای وحشی که شاخهای صاف و بلند دارد، گاوهای دریایی با نام لاتین «دوگونگ»، ۶۶ گونه مرجان دریایی در آبهای آمریکا، دو گونه صخره مرجانی در «میکرونزیا» و جزایر «راجا آمپات»، گونه گیاهی «بتا پاتولا»، دو گونه پیتون برمهای، میمون «کائوتا تی تی»، ماهی مرکب غول پیکر استرالیایی، قورباغه رنگارنگ «هولا»، دو گونه شاه کبرا، سفره ماهی پلنگی «ویپرای»، ایگوآنای دم خاردار «نولاسکو»، خفاش میوه قرمز و چندین گونه گیاهی نیز جزو گونههای در معرض خطر انقراض در فهرست اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت و نیز در فهرست گونههای در معرض خطر امریکا معرفی شدند. در میان این گزارشات، خبر انقراض نسل کرگدنهای جاوان در ویتنام نیز منتشر شد.
گونههای تازه کشف شده در سال ۲۰۱۲ میلادی
به گفته کارشناسان حیات وحش، در یک سال گذشته گونههای جدید نظیر گونه شبه میگو در غار نیومکزیکو، گونههای جدیدی از دوزیستان در مالزی، گونه جدیدی از سخت پوستان در اسپانیا از نوع خرچنگهای «اسکوات»، گروه جدیدی از روباههای کمیاب کالیفرنیایی و نیز گونه بسیار کمیاب مارهای هندی در یک منطقه حفاظت شده کشف شدند
نویسنده: mannane
׀ تاریخ: دو شنبه 18 دی 1391برچسب:,
احسان محمدی:
1- ناخدا خورشید؟ همون که یه دست نداره؟!
- نه! همون که یه دست داره! ( ناخدا خورشید- ناصر تقوایی)
2- معاون محترم آموزش و پژوهش سازمان حفاظت محیط زیست گفته بودند:«سازمان از تشکیل انجمن تخصصی خبرنگاران، روزنامه نگاران و ناشران زیست محیطی حمایت میکند». هنوز به تحلیل خبر مشغول بودیم که آیا این خط کشی است که عابران پیاده و سواره رسانه باید از آن عبور کنند یا چتری که سایه آرامش و امنیت بر سرمان خواهد گستراند؟ ساعاتی بعد خبر رسید: پایگاه خبری فضای سبز و محیط زیست ایران (سبز پرس) از دسترس خارج شد!
اگرچه زحمت تحلیل یک خبر کم شد ولی در فضایی که محیط زیست کشورمان به شدت به تریبون و رسانه برای انعکاس موفقیت ها و نشان دادن کاستی ها به منظور چاره اندیشی نیاز دارد، خبر خوشایندی نبود، این اتفاق می تواند بخشی از خوانندگان وفادار و علاقمندان محیط زیست را تلخکام کند.
فعالان محیط زیست که پذیرفته اند در چهارچوب قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران به فعالیت بپردازند خود را از خطا مبرا نمی دانند و بی تردید در صورت تخطی از این مقررات آماده پرداخت هزینه های آن خواهند بود ولی این جسارت حرفهای در کنار مدیران باگذشت و صبور باعث ارتقای اعتماد مخاطب به هردو می شود، متاع کمیابی که این روزها هم مسئولین و هم رسانه آرزو می کنند. فیلتر شدن این سایت، کامل شدن پازل دو هفته پر تلاطم و نه چندان خوشایند برای سایت های محیط زیستی بود. دو هفته ای که در آن ناخواسته باعث ایجاد کدورت هایی شد که البته بخشی از آن با مساعدت کسانی که دل با محیط زیست ایران داشتند حل شد و کمترین نتیجه آن تلاش ها این است که شما بجای صفحه پرمخاطب فیلترینگ، خواننده این متن در زیست بوم هستید! در حالی که هنوز اطلاعات مستند، دقیق و جامعی در خصوص علت فیلتر شدن سبزپرس در دست نیست، بیشتر از یک هفته است که کاربران برای ورود به صفحه اصلی سبزپرس با مشکل مواجه می شوند، امیدوار بودیم که این اتفاق ناشی از یک خطای فنی در بارگیری سایت باشد اما از قرار معلوم خوش بینی ما فراتر از اندازه بود.
3- معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست روز گذشته در خلال نشست کرسی آزاد اندیشی دانشجویی در دانشگاه محیط زیست که توام با پرسش های صریح و تند و تیز و نقادانه دانشجویان بود، کوشید از پاسخگویی به این پرسش دانشجویی که “برخورد با سایت های مستقل محیط زیست نظیر زیست بوم و سبزپرس از کجا نشات می گیرد؟” شانه خالی کند و آن را خارج از حیطه مسئولیت خود دانست. اما وقتی با سماجت پرسشگرانه گروهی از دانشجویان مواجه شد با اظهار تاسف از اتفاقاتی که افتاده از مخالفت صریح رئیس سازمان محیط زیست با برخوردهایی از این دست سخن گفت و عنوان کرد: «شخص آقای مهندس محمدی زاده با توجه به اینکه خود علایق و سوابق رسانه ای دارند به هیچ وجه مشتاق رخ دادن چنین اتفاقاتی نیست و اطمینان قلبی دارم که با این رویه مخالف است و در طول چند سالی که با ایشان از نزدیک کار میکنم هیچگاه ندیدم که دنبال برخورد با منتقدین محیط زیست باشد حتی وقتی عدهای جانب انصاف را نگه نداشته اند».
اما چند سوال دانشجویان همچنان بی پاسخ باقی ماند: آقای دکتر! پس این برخوردها کار کیست؟ آیا سازمانی که شما معاونش هستید در جریان شکایت از سایت های زیست محیطی هست؟ نیست؟ انتظار دارید که باور کنیم شما بی خبرید؟ چرا سازمان به سکوتی کشدار و طولانی و بی واکنش دست زده است؟ استاد! شما دیگه چرا؟
4- هیچ متر و معیار و ترازویی برای قیاس تاثیرگذاری « سایت های محیط زیستی» و « روابط عمومی های ادارات محیط زیست » در فرهنگ سازی محیط زیست وجود ندارد، هر کدام می توانند مدعی شوند که آنها عده بیشتری را به حفاظت از آب و خاک این سرزمین علاقمند کرده اند، مانع از شکار غیرقانونی و تخریب محیط زیست شده اند، باعث حساس شدن شاخک های اجتماعی در مقابل تخریب های محیط زیست شده اند و ….
اما تفاوت اصلی میان این دو در « منابع ارتزاق» و برخورد شغلی با آن است، آنچه نگارنده می داند فعالان رسانهای مستقل محیط زیست برای این کار حقوقی نمی گیرند، از پاداش و عیدی و ترفیع و سفرهای داخلی و خارجی و اضافه کار محرومند و این فعالیت نه چندان کم خطر را به حکم وظیفه اجتماعی و مشتاقانه انجام می دهند. شاید چند سال پیش وقتی زنده یاد یاسر انصاری پایگاه خبری فضای سبز و محیط زیست ایران (سبز پرس) را پایه ریزی کرد عمق شگرف و تاثیر بی بدیل این ابتکارش را یک آرزوی دست نیافتنی می پنداشت ولی امروز وقتی او دیگر روی این خاک قدم نمی گذارد و تن اش به بخشی از خاک سرزمینی که عمیقا” دوستش داشت تبدیل شده، رسانه اش در چهارگوشه ایران علاقمندانی به خود جذب کرده که شاید حتی نام یاسر را نیز نشنیده باشند. او و همه کسانی که در عرصه بی نام و نان محیط زیست فعال هستند محیط زیست کشورشان را دوست دارند و باورها و اعتقاداتشان – حتی اگر جای نقد داشته باشد یا خطایی در آن به ذهن متبادر شود- را شجاعانه کنار « نام» شان می نویسند. آیا اگر کسی سرسوزنی بیماردل باشد دست به چنین ریسکی می زند؟ چنین سخن گفتنی با نام و نشان و تابلو – نه در خفا و ناجوانمردانه- قابل ستایش است یا مستوجب سرزنش؟ آیا تحمل این دل نوشته های با نام و امضا از تهمتهای بی نام یا با نام مستعار سایتهای و بلاگ های بی هویت و بی شناسنامه و شبنامهها سخت تر است؟ کم نیستند مدیرانی که این ناجوانمردی ها را تجربه کرده باشند. رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با نزدیک به سه دهه تجربه مدیریت و فرمانداری و استانداری قطعاً آستینی پرتجربه از این زخم ها و نیش ها دارد، به همین دلیل فعالان رسانه ای محیط زیست از ایشان انتظار دارند که در هنگامه دشواری هایی که برای علاقمندان به محیط زیست به وجود می آید مجموعه تحت فرمانش را به سمت و سویی هدایت کند که حتی تصور « چشم در مقابل چشم » شدن با رسانه ها از آن دور شود.
5- در جدال میان سبزپرس و هر آنکس که باعث فیلتر شدن آن شده است چه کسی برنده خواهد شد؟ اصولاً می توان به فاتح نهایی این ماجرا نام « برنده» داد؟ فارغ از اینکه چه کسی یا کسانی آغازگر این اتفاقات بوده اند بزرگترین خسارت را سازمان حفاظت محیط زیست دیده است، سازمانی که اتفاقاً در چند سال اخیر کوشیده بود تصویر روشنی از خود در برخورد با رسانه ها ارائه کند، بیش از هر زمان دیگری در رادیو و تلویزیون «محیط زیست» مطرح شد، رئیس سازمان پاسخگوی پرسش ها بود و از معدود مدیران سازمان – و چه بسا کشور- به شمار می رود که با شجاعت و صداقت خطا بودن آمار تعداد یوزپلنگ ها را که اتفاقاً نخستین بار خود بیان کرده بود پذیرفت و به کارشناسان و مدیرانش اعتماد کرد و البته تاوان آن را با نقدهای ریز و درشت داد ولی ثابت کرد عذرخواهی میتواند عزت و اعتماد بیافریند. اما حالا بعد از یک دوره فترت خبری و رسانه ای، سازمان محیط زیست به درست یا به غلط، به سهو یا عمد، بر اساس شنیده ها و گفته ها و بر مبانی اسناد و یا اوهام و واکنش های توام با بروز احساسات کاربران در دنیای مجازی روبروی فعالان رسانه ای و سایت های زیست محیطی تعریف می شود. چه کسی باعث رخ دادن این اتفاق و خسران و خسارت شده است؟ چرا اشتیاقی برای پایان دادن به آن وجود ندارد؟ این حق طبیعی سازمان محیط زیست است که اگر از نوشته های یک سایت یا روزنامه و رسانه دچار خسران شده به روشن شدن فضا و تنویر افکار عمومی بپردازد، صریح و قانونی و در منظر و مرئی همه! مگر نه اینکه شایعه وقتی ایجاد می شود که نتوانیم یا نخواهیم اخبار واقعی را به ذهن های متقاضی برسانیم؟ انفعال در قبال رخدادها زمینه ساز شایعاتی می شود که سخت خسارت بار و جبران ناپذیرند.
6- تفاوت نگاه، سلیقه و قلم زیست بوم و سبزپرس را نشانه احترام به مخاطب در یک جامعه پویا می دانیم و بر این باوریم که رقابت سازنده موجب جلب توجه سلایق مختلف به محیط زیست خواهد شد ولی این تمایز دیدگاه و رقابت نمی تواند وجه اشتراک مان در «عشق به محیط زیست ایران» را خدشه دار کند.
سایت خبری تحلیلی زیست بوم به عنوان یک رسانه مستقل محیط زیستی امیدوار است که با درایت، تعامل و تحمل مدیران سازمان حفاظت محیط زیست زمینه بازگشت مجدد سبز پرس به عرصه مجازی میسر گردد تا با کمک هم فضا را برای نقد، تحرک، پویایی و گستراندن اندیشه های ناب فراخ تر کنیم.
پرنده ای
به بیکرانی آسمان نگاه می کرد
و بال نداشت!
به همین قلم می توانید بخوانید:
درد پرسش های گزنده … سلام و شاید خداحافظ؟
سازمان محیط زیست و اورانیوم؟!
چرا موفقیت های بین المللی محیط زیست ایران را جشن نمی گیریم؟
دروغی به اسم فلامینگوهای دریاچه ارومیه
سفر به سبک ایرانی
خون محیط بان بر سفره افطار
پورشه پانامرا و دریاچه ارومیه
برای همسران محیط بانان ایران زمین
محیط بان ها از شعار خسته اند
نویسنده: mannane
׀ تاریخ: پنج شنبه 14 دی 1391برچسب:,
یک متخصص بهداشت محیط گفت: متأسفانه موشهای پایتخت چاق و چله شدهاند به طوری که حتی گربه ها هم از آنها می ترسند.
گربه های پایتخت از موش ها می ترسند!
به گزارش زیست بوم احمد عامری در گفت وگو با تسنیم ، در خصوص موشهای موجود در خیابانهای پایتخت اظهار داشت: موشها مانند آدمها هستند که نیاز به مسکن، آب، غذا و هوا دارند که همه این ۴ گزینه را می توانند در زبالهها به دست آورند.
وی با بیان اینکه زبالهها به نوعی زایشگاه آنها نیز محسوب میشود گفت: جویهای فاضلاب و محل زبالهها مکان خوبی برای رشد و نمو این موجودات محسوب میشود.
عامری با بیان اینکه مبارزه مکانیکی و شیمیایی با موشها فقط مُسکن محسوب میشود و راه حل نهایی نیست گفت: باید جایگاه زندگی موشها یعنی فاضلابها و زبالهها را به نوعی اصلاح کرد به طوری که جمعآوری، حمل و نقل و دفن زبالهها صحیح انجام شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران اضافه کرد: تحقیقات نشان داده است اگر به طور ناگهانی تمام موشها را از بین ببریم آنها نیز یکدفعه تولید مثل میکنند و تعدادشان در مدت کوتاهی به میزان اولیه برمیگردد. لذا با روشهای موجود میتوان تا یک مدت کوتاه جمعیت آنها را پائین آورد اما راه اصلی این نیست.
این متخصص بهداشت یادآور شد: نکته دیگر این است که ما گربهها را بدعادت کردهایم و به آنها گوشت و مقدار زیادی مواد غذایی میدهیم که این موضوع اشتباه است و با این وجود گربهها دیگر به دنبال موش نمیروند چرا که شکار کردن سخت است.
وی ادامه داد: همچنین اگر موشها طعمه گربهها شوند وضعیت موجود اصلاح خواهد شد اما ما انسانها سیکل طبیعت را دگرگون کردهایم. برخی موشهای پایتخت به قدری چاق و چله شدهاند که گربهها از آنها میترسند.
عامری گفت: بر اساس مطالعات جانورشناسی، اگر دندانهای موشها به هم نخورد ظرف چند سال ۱۶ متر میشود.http://zistboom.com/10348/
نویسنده: mannane
׀ تاریخ: پنج شنبه 14 دی 1391برچسب:,
فروشگاه عجیب در فرودگاه بوشهر!/اختصاصی+عکس
دی ۱۴, ۱۳۹۱ at ۱۲:۳۳ ق.ظ by زیست بوم
زیست بوم: دو فروشگاه در فرودگاه بوشهر که عنوان «صنایع دستی دریایی» بر پیشانی خود دارند اقدام به فروش انواع و اقسام موجودات دریایی و دوزیستی می کنند که به صورت کاملاً حرفه ای تاکسیدرمی شده اند. این تاکسیدرمی ها برخلاف سایر اجناس موجود در بازار استثنائآً از چین وارد نشده اند و به صورت بومی! تولید شده و به فروش می رسند!
در سطح شهر هم می توان فروشگاهی یافت که گرچه با عنوان فروشنده بدلیجات، اسباب بازی، عطر و ادکلن فعالیت می کند اما نمونه های ارزشمندی از گونه های جانوری تاکسیدرمی شده را به حراج گذاشته اند! فروشنده یکی از این مغازه ها می گوید:اینا ممنوعه ولی اگه بخوای لاکپشت اینقدری (دستش را به اندازه ۱٫۵ متر از زمین بالا گرفته) برات میارم ۷۵۰ هزار تومن!
گونه هایی از لاک پشت ها و جانوران دیگر دریایی در این کلکسیون رشک برانگیز دیده می شود که ارزش حیاتی فوق العاده ای دارند و صیادی و فروش آنها تا این اندازه آشکارا شگفت انگیز است!
زیست بوم آمادگی خود را برای انعکاس پاسخ مسئولان محیط زیست در این خصوص اعلام می دارد.
IMG_7623
IMG_7622
IMG_7648
IMG_7647
IMG_7626 این لاک پشت تاکسیدرمی شده به قیمت ۷۵۰۰۰ تومان به فروش می رسد.
نویسنده: mannane
׀ تاریخ: پنج شنبه 14 دی 1391برچسب:,
دو گونه پلنگ ایرانی و خفاش گوش بلند موضوعات چهارمین سمینار حیات وحش ایران هستند که در تهران برگزار می شود. در بخش نخست این سمینار، دکتر سهراب اشرفی، استاد گروه محیط زیست دانشگاه تهران به ارائه یکی از مقالات خود درباره یکی از کمتر شناخته شده ترین پستانداران ایران می پردازد. موضوع این پژوهش، جدایی آشیان بوم شناختی خفاش گوش بلند می باشد که به صورت موردی در کشور سوئیس انجام شده است. در این پژوهش او از تکنیک رادیوتله متری استفاده نموده و دستاوردهای حفاظتی آن ارائه خواهد شد.
در بخش دوم، مهندس المیرا شعربافی به بیان نتایج دو پژوهش درخصوص پلنگ ایرانی می پردازد. پارک ملی گلستان و منطقه حفاظت شده البرز مرکزی شمالی میزبان دو پژوهش در زمینه عادات غذایی پلنگ ایرانی بوده اند که طی سالهای گذشته انجام شده است. در این پژوهش، پرسش اصلی ان بوده که در مناطقی که طعمه های پلنگ به شدت کاهش یافته اند، پلنگ ها تا چه حد به دامهای اهلی وابسته هستند و از همین رو، این مطالعه به صورت مقایسه ای، دو منطقه را با تراکم بالای طعمه طبیعی (گلستان) و تراکم پایین طعمه طبیعی (البرز مرکزی) مورد بررسی قرار می دهد.
WildTalk04
چهارمین نشست حیات وحش از ساعت ۱۷ لغایت ۱۹ روز ۱۷ دی ماه ۱۳۹۱ در محل سالن اجتماعات انتشارات فنی ایران برگزار خواهد شد. این نشست به صورت ماهیانه با همکاری انتشارات فنی ایران و سایت خبری “زیست بوم” برگزار می شود.
آدرس: خیابان مطهری، خیابان میرعماد، بالاتر از سفارت هندوستان، پلاک ۲۴، انتشارات فنی ایران
شرکت برای عموم آزاد و رایگان می باشد. علاقمندان جهت حضور در برنامه، با شماره تلفن ۸۸۰۰۵۹۲۶ در ساعات اداری تماس حاصل فرمایندhttp://zistboom.com/10315/
نویسنده: mannane
׀ تاریخ: پنج شنبه 14 دی 1391برچسب:,
وسسه آموزشی سازمان هتلداری امریکا پیشبینی کرد پرو تا سال ۲۰۲۰ موفق به جذب ۱۰ میلیون گردشگر خواهد شد. این موسسه اعلام کرد آمار هتلهای پرو تا ۸ سال آینده به ۲۵ هزار واحد خواهد رسید که ۱۰ هزار واحد آن ۵ ستاره خواهد بود.
به گزارش میراث آریا ، به نقل از آندینا،«جیمز مسیا» مدیر عامل این موسسه خاطرنشان کرد: آمارهای پیشبینی شده در مقایسه با موقعیت کشورهایی همچون آرژانتین، برزیل و مکزیک که کشورهای هدف پرو هستند، به دست آمده است.
وی خاطرنشان کرد: پرو حضور مقتدرانهای در بازار منطقه آند داشته و هدف اصلی آن نزدیک بودن به آرژانتین، مکزیک و برزیل است.
کارشناسان اعلام کردند پرو تنها نیازمند هتلهای ۳، ۴ و ۵ ستاره برای جذب گردشگران اروپایی و امریکایی است تا در سال ۲۰۲۰ به یکی از قطبهای اصلی گردشگری امریکای جنوبی تبدیل شود.
تاریخ انتشار: ۱۴ دی, ۱۳۹۱ http://zistboom.com/10350/
نویسنده: mannane
׀ تاریخ: پنج شنبه 14 دی 1391برچسب:,
به وبلاگ من خوش آمدید
ما همه سرنشينان يك كشتي هستيم؛ كشتي جهان كه گهواره و محل زيست و پرورش انسان است و اين نقش يگانه را براي خود حفظ كرده است. اما جنگ و تخريب طبيعت و محيط زيست دو تهديد اصلي براي اين كشتي و آينده بشريت محسوب مي شود. تهديداتي كه ريشه در تمايلات منفي دروني، فزون خواهي و برتري جويي بشر دارند و هر يك به تنهايي يا با هم مي توانند آينده دشوار و تاريكي را براي جوامع انساني رقم زنند. همانگونه كه تاكنون صدمات و ضررهاي جاني و مالي فراواني را بر بشريت تحميل كرده اند.