یک مخترع ایرانی پلاستیک زیست تخریب پذیر با ویژگی منحصر به فرد در جهان را طراحی و تولید کرد. وی با این اختراع در چهاردهمین جشنواره جوان خوارزمی رتبه سوم رشته شیمی را از آن خود کرد.
ˈ به گزارش زیست بوم،http://zistboom.com/11181/ گلاره پوستی زاده ˈ مخترع پلاستیک زیست تخریب پذیر در گفت وگو با خبرنگار علمی ایرنا گفت: اساس این پلاستیک ها از نشاسته گیاهانی همچون گندم و ذرت است و فرایندی که در آن به کار رفته کاملا جدید است.
وی افزود: این فرایند جدید به تولید پلاستیکی شده که به افزودنی های دیگر برای پایداری و شکل گیری پلاستیک نیازی ندارد.
![پلاستیک تخریب پذیر پلاستیک تخریب پذیر](http://zistboom.com/wp-content/uploads/2013/01/thumb66.jpg)
پوستی زاده اظهار داشت: مشابه این نوع پلاستیک در برخی کشورها با این تفاوت که در آن پلاستیک ها برای پایدار شدن تا ۲۰ درصد از مشتقات نفتی استفاده می شود وجود دارد و از این رو تا ۱۰۰ درصد قابل بازیافت و تجزیه نیستند، در حالی که پلاستیکی که داخل کشور تولید شده این ۲۰ درصد مشتقات نفتی را ندارد و بنابراین ۱۰۰ درصد قابل تجزیه و بازیافت هستند.
این مخترع گفت: پلاستیک تولید شده در داخل کشور قابل دوخت و دوز است و می توان از آن نایلکس و لباس های یکبار مصرف تولید کرد و به طور کلی این پلاستیک ها بسیار انعطاف پذیرند.
وی با بیان اینکه زمان تجزیه این پلاستیک ها به ضخامت و محیط قرار گیری آنها در طبیعت بستگی دارد افزود: با توجه به این شرایط در مدت دو تا سه ماه قرارگیری در طبیعت به صورت کربوهیدارت و کود آلی تجزیه و جذب خاک می شوند که غنا و تقویت خاک را به همراه دارد ، در واقع به شکل یک کود طبیعی عمل می کنند و برای خاک هیچ گونه آلودگی به همراه ندارد.
پوستی زاده اظهار داشت: پلاستیک های تجزیه پذیر با کمک آزمایشگاه های دانشگاه تهران و پارک علم و فناوری دانشگاه تهران تولید شده و اکنون دانش آن برای تولید انبوه آماده است و فقط به یک سرمایه گذار نیاز دارد.
وی با بیان اینکه این نوع پلاستیک های زیست تخریب پذیر ثبت اختراع ۲۰ ساله شده است گفت: ماپیگیر ثبت جهانی این اختراع هستیم که هم اکنون در مراحل ابتدایی قرار دارد.
اختراع پلاستیک زیست تخریب پذیر با همکاری ˈ گلاره پوستی زاده ˈ و ˈ ساحل شفیعی دولت آبادی ˈ صورت گرفته است.
نظرات شما عزیزان:
|