يک ايستگاه پژوهشي اقيانوس شناسي در شهر نوشهر استان مازندران راه اندازي و فعال شده و قرار است دو ايستگاه ديگر در استان هاي گيلان و گلستان نيز راه اندازي شود.
خبرگزاري مستقل محيط زيست ايران: رييس موسسه ملي اقيانوس شناسي در اين باره توضيح داد: در اين ايستگاه ها علاوه بر مطالعات و طرح هاي پژوهشي، کارهاي تحقيقاتي ميداني نيز در نقاط مختلف درياي خزر اجرا مي شود تا به شناخت بيشتر درياي خزر کمک کند.
وي گفت: ايجاد ايستگاه پژوهشي در استان گيلان جزو برنامه هاي سال آينده موسسه ملي اقيانوس شناسي است که بعد از آن يک مرکز نيز در استان گلستان راه اندازي خواهد شد. اميدوارم تا پنج سال آينده اين دو ايستگاه پژوهشي راه اندازي شود و تعداد ايستگاه هاي پژوهشي درياي خزر به سه ايستگاه برسد.
وي همچنين از انتشار مجموعه کتاب هاي اقيانوس شناسي خليج فارس، درياي عمان و خزر خبر داد و گفت: اين مجموعه کتاب ها تا سال آينده منتشر مي شود.
به گزارش ايرنا چگيني خاطرنشان کرد که اجراي پروژه ?تحليل تمام داده هاي اقيانوس شناسي خزر? رو به پايان است. در اين طرح همه داده هاي اقيانوس شناسي اين پهنه آبي کشور تحليل و بررسي شده است و نتايج اين طرح بزرگ در قالب مجموعه کتاب هاي اقيانوس شناسي درياي خزر به چاپ مي رسد. همچنين کتاب هايي نيز با موضوع اقيانوس شناسي خليج فارس و درياي عمان منتشر مي شود.
وي اظهار داشت: در اين کتاب ها مباحثي همچون فيزيک دريا، شيمي دريا، زمين شناسي دريايي، زيست شناسي، محيط زيست، هواشناسي دريايي و بوم شناسي دريا گنجانده شده است و اين مجموعه مي تواند به عنوان کتاب مرجع در اختيار محققان و دانشجويان قرار گيرد.
به گفته وي تاکنون منبع جامعي به زبان فارسي در زمينه سه حوزه آبي مهم کشور منتشر نشده است، در حالي که اين مجموعه کتاب ها مي تواند مرجع علمي مناسبي براي محققان باشد.
انتهای خبر // www.iren.ir // ایرن
نظرات شما عزیزان:
نویسنده: mannane
׀ تاریخ: چهار شنبه 27 دی 1391برچسب:,
׀ موضوع: <-PostCategory->
׀
درباره وبلاگ
به وبلاگ من خوش آمدید
ما همه سرنشينان يك كشتي هستيم؛ كشتي جهان كه گهواره و محل زيست و پرورش انسان است و اين نقش يگانه را براي خود حفظ كرده است. اما جنگ و تخريب طبيعت و محيط زيست دو تهديد اصلي براي اين كشتي و آينده بشريت محسوب مي شود. تهديداتي كه ريشه در تمايلات منفي دروني، فزون خواهي و برتري جويي بشر دارند و هر يك به تنهايي يا با هم مي توانند آينده دشوار و تاريكي را براي جوامع انساني رقم زنند. همانگونه كه تاكنون صدمات و ضررهاي جاني و مالي فراواني را بر بشريت تحميل كرده اند.